Test for Hepatitis C

06/11/2011 by admin

Test for Hepatitis C

Hepatitis C er en infektion i leveren. En infektion opstår som følge af at blive smittet med hepatitis virus. Du modtager HCV, når du kommer i kontakt med inficeret blod, såsom sprøjtedeling. HCV kan forårsage betændelse i leveren. Hvis du udvikler kronisk HCV, kan du eventuelt udvikle leverskader, skrumpelever, leversvigt eller leverkræft. Ifølge Mayo Clinic, nogle tilfælde af HCV muligvis ikke fundet indtil du gennemgår en rutinemæssig medicinsk test.

Screening

Det anbefales, at hvis du er på en risiko for at få HCV, at du skal screenes for sygdommen. Det er især vigtigt at få en tidlig test, da sygdommen kan begynde at ødelægge din lever, før du vil selv erfaring symptomer. Ifølge Mayo Clinic, anbefales det, at du får en HCV screening hvis du injicerer ulovlige stoffer, havde en blodtransfusion før 1992, hvis du er en sundheds-arbejder, der var et uheld prikkes med en nål eller hvis du har haft en seksuel partner hvis blevet diagnosticeret med HCV. Hvis du er bekymret for at du kan have HCV på grund af eksponering for blod, som du mener at være kontamineret, bør du også modtage en screening.

Enzym-niveau kontrol

Når du udvikler HCV, svinger din leverenzymer. Det er endda muligt at have sygdommen og har en normal enzym niveau. Hvis du er diagnosticeret med HCV, anbefales det at modtage regelmæssige test. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, selv hvis dine niveauer er normal, er det vigtigt at modtage enzym-niveau prøver mange gange i løbet af 6 til 12 måneder. Det er vigtigt at have din enzym niveau kontrolleres for at sikre, at disse niveauer ikke bliver høj nok til at starte forårsager skade på din leveren.

Blodprøver

Blodprøver kan bestilles til at kontrollere, hvis du har HCV antistoffer. Når du udvikler et antistof, er antistoffet frigivet til dit system som en reaktion på et invaderende virus. Hvis du modtager et positivt resultat med din første test, vil din læge har du gennemgå en ekstra blodprøve for at bekræfte en diagnose. En blodprøve kan også måle mængden af HCV i dit system, samt bestemme typen af hepatitis du lider af.

Leverbiopsi

I nogle tilfælde af test for HCV, vil blive udført en leverbiopsi. Når du gennemgår en biopsi, vil din læge indsætter en nål ind i din lever gennem maveskindet. For at sikre, at din læge lokaliserer din lever netop, kan de bruge en ultralyd eller edb-tomografi. Når din læge har bestemt den nøjagtige placering af din lever, tegnes en lille blæk mark på placeringen. Et snit er lavet, og nålen er indsat. Derefter tages en prøve af din lever. Biopsi er derefter behandlet i et dias under et mikroskop for at fastslå tilstedeværelsen af HCV, og hvis nogen leverskader er til stede.

Forebyggelse

For at undgå at få HCV eller endda spredning af sygdommen, er det vigtigt at tage nogle forebyggende foranstaltninger. Aldrig bruge nåle, der anvendes af andre. Hvis du får en tatovering eller piercing, altid sikre, at tatovering stuen anvender steriliserede nåle. I sjældne tilfælde, kan HCV overføres via samleje. Altid praksis sikker sex og forsøge at opretholde et monogamt forhold. Hvis du har HCV, lad din seksuelle partnere bliver bevidst om din sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com