Hvad der forårsager hævelse i underbenene & fødder?

07/06/2011 by admin

Hævelse i ben og fødder kan være ubehagelige og endog pinligt. Denne fælles betingelse kan være vejledende for mange ting--nogle alvorlige, nogle ikke så meget. Bestemme, hvor dine særlige hævelse kommer fra er det første skridt til at afhjælpe den.

Som mennesker normalt lider af hævelse?

Hævelse eller ødem i underekstremiteterne er udbredt blandt folk, der er af fremskreden alder, er overvægtige eller fede eller er gravid. Nogle kvinder oplever hævelse af fødder og ben med menstruationer. Dem, der sidde eller stå i længere perioder kan også lider af hævede ben og fødder.

Ikke-alvorlige årsager til hævelsen

Hormoner i p-piller og hormon udskiftning narkotika, steroider, nogle typer af blodtryk og antidepressiv medicin, blokering af lymfeknuder i benene (en tilstand kaldet lymfatisk obstruktion), åreknuder (karsprængninger) eller en tilstand kaldet venøs insufficiens, hvor blodet flow til underekstremiteterne er ineffektive, kan forårsage hævelse i begge ben.

Alvorlige årsager til hævelsen

Hjerte, nyre og lever svigt er alle karakteriseret ved hævelse i ben og fødder. Disse er meget alvorlige forhold, der skal vurderes af en læge. Blodpropper, eller en tilstand kendt som dyb venøs trombose, kan også forårsage hævelse i benene, selv om det er normalt kun den ene side.

Traumer, bider eller kirurgi

Skade på benet eller foden som et fald eller klip, brandsår, insektbid eller infektioner kan forårsage hævede der ben er normalt begrænset til den ene side, men kan undertiden være til stede på begge. I nogle tilfælde, kan en nylig operation forårsage midlertidige hævelser i ben eller fødder.

Advarsler

Hvis din hævelse er ledsaget af smerter i benene, åndenød, brystsmerter, nedsat vandladning, en rød eller varm fornemmelse i det hævede område, feber eller hvis du er gravid og har en pludselig stigning i hævelse, ringe til din læge straks.

Behandling

Behandling af generelle ben og mund hævelse indebærer udøvelse benene hver par timer til at hjælpe blodgennemstrømning, Højdeindstillelige dem over hjertet mens du sidder eller ligger og iført støttestrømper (tilgængelig på de fleste kiosker). At reducere mængden af natrium i din kost hjælper også.

I nogle tilfælde kan være nødvendigt en recept vanddrivende.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com