Hvordan arbejder Medical Image maskiner?

04/02/2011 by admin

Hvordan arbejder Medical Image maskiner?

Evnen til at opfatte tilstanden af strukturer i den menneskelige krop uden at åbne den kirurgisk har omdannet medicine's evne til at diagnosticere sygdommen. Mens lægegerningen har eksisteret i nogle form for tusinder af år, har medicinsk billedbehandling været omkring først siden 1895. Startende med radiografi, medicinsk billedbehandling har forgrenet i flere modaliteter, hver egnet bedst til forskellige betingelser. Slags imaging maskiner del ligheder og forskelle i den måde, de arbejder.

Fysik

Generelt, de fleste medical imaging funktioner af trænger kroppen med energi, der er enten absorberes, overføres gennem eller reflekteres tilbage. De subtile ændringer i denne energi er opdaget af følsomme kemikalier, elektroniske sensorer eller andre detektorer og undertiden analyseres af computere. Typen af energi brugt varierer afhængigt af patologi mistænkes, område undersøges eller andre faktorer.

X-stråler

Brug af røntgenstråler i lægeundersøgelse datoer til 1895. Dr. Wilhelm Conrad Rontgen (en fysiker, ikke en læge) var at eksperimentere med vakuum-rør, der udsendes stråling, da han opdagede at nogle af strålingen var ikke kun usynlig men kunne gennembryde klud, træ, papir og selv kødet. Da han fortsatte med at eksperimentere med udstyret, fandt han, at strålerne kunne være rettet mod et objekt (eller person) undersøges og ville producere en skygge, der kunne være fanget på film. Hvor strålerne møder lidt modstand, forlader de et mørkt område. Tynde væv, luft, lunger og andre sådanne strukturer vises mørke. Mere fintmasket væv, såsom hjertemuskulaturen, indre organer og knogler, absorbere energien og vises på udviklede film som lyse områder.

Edb-tomografi

Edb-tomografi, også kaldet CT eller CAT-scanning, virker ved at ansætte den samme form for energi. X-ray frekvens stråling er stort set den samme form for stråling som synligt lys, men er på en meget mere energisk frekvens, gør det muligt at trænge objekter uigennemsigtigt for lys. I edb-tomografi opdages X-ray frekvens stråling instrueret gennem kroppen af sensorer. Både udledere og detektorer rotere rundt i kroppen af emnet, og denne bevægelse producerer data om strukturer fra en række perspektiver. Ingen film er produceret i enklere røntgenbillede (X-ray film). I stedet, computere bruger avancerede algoritmer til at fremstille en matematisk model af patienten, som vises på computerskærme eller trykt for lettere visning eller transport.

Sonografi

Bølger af energi i stand til at trænge ind i kroppen behøver ikke at være elektromagnetisk i natur. Sonografi, også kendt som ultralyd bruger lydbølger, som overføres let af væske, og fordi den menneskelige krop er sammensat primært af vand, de fleste dele af anatomien. Blødt væv er lettest afbildet af Sonografi, som også har fordelen at være langt mere bærbar end edb-tomografi eller X-ray. Selvom tidlige arbejde i Sonografi blev gjort i 1940 ' erne, var en praktisk scanner for at producere billeder ikke fielded indtil i 1960 ' erne.

Magnetisk resonans

Magnetisk resonans imaging (MR) er undertiden betragtes som den mest esoteriske af modaliteterne i fælles brug. Detaljerne i Mr er ganske kompliceret; kort sagt, men er emnet placeret i et meget stærkt magnetfelt og derefter udsat for radio-frekvens stråling. Denne proces forårsager brintatomer i kroppen til at udsende stråling. Sensorer i maskinen registrerer placering, antal og hyppighed af disse emissioner, og en kraftig computer bruger dette rå data til at konstruere en virtuel model af fagets krop. MRI er effektiv til visning både bløde og knoklet væv. Selvom ordet "stråling" er brugt, er det vigtigt at bemærke, at almindeligt lys og radiobølger er stråling, og de er uskadelige. Ligesom dem, stråling anvendes af Mr har ikke vist sig at forårsage bivirkninger eller sygdom, og det er en stor fordel ved teknikken.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com