Foods, der hjælper PMS

08/16/2010 by admin

Foods, der hjælper PMS

Desværre, de fleste kvinder oplever en form for præmenstruelle symptomer (PMS) i dagene op til deres perioder. Smerter af kramper, hovedpine, ømhed, oppustethed og et utal af andre symptomer er for det meste uskadelige. Men nogle kvinder oplever så meget ubehag at de ikke muligvis fungerer normalt, selv mangler dage af skole eller arbejde. Før du prøver drastiske foranstaltninger såsom downing en dobbelt dosis af ibuprofen, kan du prøve nogle ændringer i din kost, der kan hjælpe med at bekæmpe symptomerne på PMS.

Calcium

Forbruge ekstra calcium for at holde oppustethed og humørsvingninger i skak. Udover at være afgørende for knogle sundhed, kan dette mineral også hjælpe PMS symptomer. Det er blevet bevist, at kvinder, der oplever en masse præmenstruelle smerter og ubehag kan have et lavere niveau af calcium i blodet i dagene op til deres perioder. Tager en calciumtilskud kan hjælpe med at holde disse symptomer under kontrol. Du kan også få calcium fra de fødevarer, du spiser. Vælg mejeriprodukter, der er fedtfattig, såsom yoghurt, skummetmælk og fedtfattig ost. Grøntsager som broccoli og grønkål indeholder også calcium. Tjek også, mærkningen af fødevarer, når du surfer købmand. Nogle fødevarer – som visse juice og müsliprodukter--have ekstra calcium tilføjet i.

Grøntsager

Spis dine grøntsager. Du ved de er vigtige, men vidste du, at de kan hjælpe med at lindre dine PMS symptomer? Højt fiber fødevarer og grøntsager som broccoli faktisk binder sig til østrogen, hjælpe med at fjerne ekstra østrogen og bevare hormonniveauer. Spike i østrogen før din menstruation er, hvad der forårsager mange af symptomerne, især humørsvingninger.

Magnesium

Hvis du har lyst til gråd og skrigende ugen før din menstruation, give dig selv en serotonin boost. Serotonin er "feel good" kemikaliet i din hjerne. Når det halter, kan du føle angst eller deprimeret. Magnesium, et mineral, der findes i masser af forskellige fødevarer, menes at hjælpe med at regulere serotonin. At få nogle ekstra magnesium kunne have samme virkning som at få ekstra calcium. Det kan hjælpe øge humør og forebygge nogle oppustethed. Fødevarer, der indeholder magnesium omfatter jordnødder, brune ris, cashewnødder, laks, græskarkerner og masser af andre lækre valg.

Kalium

Få ekstra kalium at undgå væskeophobning. En mangel på kalium kan forårsage muskel kramper, så sørg for du får nok kunne holde kramper til et minimum. Spise fødevarer som bananer og tranebær at få din fylde.

Vitamin B6

Øge din B6-vitamin indtag. Mange mennesker tager kosttilskud vitamin B6 for sin evne til at forbedre nervesystem sundhed og opretholde niveauer af dopamin, den samme kemiske, der gør du føle stor efter en god træning. Forskning på om det hjælper PMS symptomer er blandet, men mange kvinder har haft succes med det. Du kan finde B6 i fødevarer som kylling, ærter, laks, kyllingebryst, havregryn, bananer og meget mere.

Te

Bryg en varm kop te. Bare varme og beroligende aroma af en urtete er betryggende i sig selv. Men hvis du vælger en te, der indeholder urter som kamille eller Baldrian, kunne det være ekstra potent. Disse ingredienser, te hjælper lindre angst og irritabilitet med sin mildt beroligende egenskaber. Varmen fra den varme te kan også hjælpe lindre kramper og muskelsmerter. Bare sørg for at du vælger en urtete, i stedet for sort eller grøn. Sort og grøn te indeholder koffein, som kan forværre kramper og forårsage nervøsitet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com