Typer & årsager af HPV

08/18/2012 by admin

HPV er en forkortelse for human papillomavirus, der er faktisk en samling af flere hundrede relaterede virus. Mange typer af HPV er ikke særlig farligt, men der er også nogle former for HPV, der forårsager kræft (især kræft i æggestokkene hos kvinder). De fleste mennesker vil have mindst én form for HPV i hele deres liv, men udbredelsen af de mere skadelige versioner kan styres mere nemt fordi de farlige former for HPV tendens til at være seksuelt overførte.

Kontakt

HPV overføres gennem kontakt. Sommetider hvis en person har HPV vil de udvikle en lille vækst på deres hud, almindeligt kendt som en vorte. Hvis denne vorte kommer i kontakt med andre mennesker (såsom hvis du har en plantageejer vorte på din fod og nogen forsøger at fjerne den) og derefter den person kommer i kontakt med vorten kunne absorbere HPV gennem enhver lille leje eller skære i deres hud. Mange former for HPV såsom kønsorganer og anal vorter kan også overføres mellem seksualpartnere. Disse er mere farlige former for HPV, og passende forholdsregler bør anvendes, når man har sex at undgå kontraherende dem.

Kønsvorter

Som nævnt ovenfor, kønsvorter er en type af HPV. Kønsvorter er spredt gennem ubeskyttet sex, og er et af de mest almindelige kønssygdomme ifølge emedtv.com. Kønsvorter som en sygdom er undertiden benævnt kondylomer acuminata, hvilket svarer til kønsvorter. Disse vorter udgør typisk flere uger efter, du har sex med en person, der har betingelsen, og de danner på den vulva, cervix, vagina og pungen samt omkringliggende områder i kønsdelene.

Andre vorter

HPV kan forårsage farlige forhold såsom præcancerøse vækster på kvindens cervix, kønsvorter og anal vorter. Andre versioner af HPV også forårsage normale, daglige vorter. Plantar vorter (som nævnt ovenfor) er forårsaget af en version af HPV kaldet vorter plantaris. Flade vorter er en anden form for HPV, som er lægeligt kaldes vorter plana. Endelig er almindelige vorter også forårsaget af en stamme af HPV, der omtales som vorter vulgaris.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com