De psykologiske virkninger på lang sigt pleje på ældre

05/29/2012 by admin

De psykologiske virkninger på lang sigt pleje på ældre

Ofte har ældre i langtidspleje psykologiske behov relateret til ældning og liv hændelser i forbindelse med voksende ældre. Pårørende skal være opmærksom på at ikke alle spørgsmål relateret til en persons mentale sundhed er inden for den enkeltes kontrol. Der er ofte fysiske problemer, der påvirker hjernen og direkte hvor folk har følelsesmæssige mestringsstrategier.

Senil demens, slagtilfælde og Alzheimer

Senil demens er et tab af intellektuelle kapacitet hos ældre. Demens omfatter forskellige neurologiske sygdomme. Alzheimers sygdom er den fremherskende form for demens, forårsaget når unormale proteiner invadere hjernen. Sygdommen fører til progressiv glemsomhed, forvirring og tab af bevidsthed. Vaskulær demens er en følge af en række små streger, der skader blodkar i hjernen. Parkinsons og Lewy Body sygdom er også lidelser, der involverer abnorme proteiner i hjernen, som Alzheimers, og resultere i demens og tab af intellektuelle, følelsesmæssige og fysiske evner. Depression er en almindelig bivirkning af disse lidelser.

Depression

Ældre i langtidspleje lider ofte af depression. Depression kan defineres som en nedtrykthed, følelser af lavt selvværd, søvnløshed, lav energi og dårlig koncentration. Depression kan udvikle sig til en række årsager relateret til langvarig pleje, som når ældre personer miste daglig kontakt med familiemedlemmer eller blive frustreret over en begrænset kontrol over deres sundhed og miljø.

Ensomhed

Ældre i langvarig pleje har næsten altid lidt store tab. Tabet af væsentlige relationer gennem død af en ægtefælle, slægtninge, venner eller endda kæledyr kan være svært for nogen. Ældre er særligt følsomme over for ensomhed, som deres langsigtet plejemiljøer kan ofte minde dem om deres egen dødelighed. Også, følelse af tab gennem fysisk flytning---hvor de steder og mennesker er uvante---kan være lige så svært for en ældre person. Manglende kendskab til en langsigtet pleje residence kan højne angst og følelsen af at være fordrevet fra hjem og skulle skille sig af med ejendele.

Skyld

For mange ældre, kan tabet af at være i rollen som pårørende til andre gøre dem til at føle, ubrugelige eller værdiløse, især i tilfælde hvor voksen må stole på en anden til at løse deres basale behov, en realitet i dagligdagen for mange ældre i faciliteter. Rolle vending er især hårdt for dem, der har haft livslang caregiver roller, som en fuldtids mor og husmor, før skulle indtaste langtidspleje.

Vrede

Følelser af nedlæggelse og deres egen begrænsede mobilitet kan forårsage irritation og vrede i nogle ældre personer. Ældre i langvarig pleje kan føle frustration over har behov for assistance på hvad engang var simple opgaver, eller når ældre opfatter, at pårørende behandler dem som individer, skrøbelige eller ustabil.

Glæde

Må ikke negere muligheden for glæde for ældre i langvarig pleje. Et plejepersonale, der er følsomme, opmærksomme og proaktiv om at holde personer engageret i sociale aktiviteter kan bidrage til at minimere virkningen af tab og ensomhed, ældre mennesker ofte lider. Sociale programmer som spejder, kirke eller skoleklasser, der besøger pleje facilitet kan også hjælpe med at holde en ældre person forbundet til Fællesskabet. Pet programmer give ældre personer i langvarig pleje kammeratskab. Havearbejde, hvis kun i en container, kan give en følelse af ansvar og formål over for psykiske eller fysiske forringelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com