Hvordan finder flagermus vej i mørke?

05/12/2012 by admin

Hvordan finder flagermus vej i mørke?

Misforståelser

Flagermus er ofte tænkt som mystisk, uhyggelige væsner, der er ude efter os. Når vi ser deres uregelmæssig flyvning mønstre natten ser det ud som om de er på vej lige mod os. Sandheden er, flagermus er blid væsner, der ønsker at undgå os så meget som vi ønsker at undgå dem. Det gamle ordsprog "blind som en flagermus" har eksisteret i generationer. Der er imidlertid ikke en helt præcis redegørelse, som flagermus ikke er blinde. Flagermus kan se ganske godt, men da de er nataktive og foder om natten, der er en anden metode, som de finder vej under flyvning og finde deres mad.

Ekkolokation

Flagermus bruger en metode kaldet Ekkolokation til at finde deres vej i mørke. Ekkolokation er ganske omfattende proces. Flagermus udsender en lyd, enten gennem munden eller næsen. Disse lyde rejser udad, og når de rammer et objekt, selv en så lille som et insekt, lyden springer tilbage til bat's ører. Dette er, hvordan de kan fortælle hvor stor et objekt eller insekt er, og hvor langt væk det er. At uregelmæssig flyvning mønster, som vi finder så underligt er det bat reagerer Ekkolokation. Normalt de dreje under flyvningen til at fange et insekt.

Interessante Bat fakta

Flagermus er travlt hele natten, fordi de spiser mindst halvdelen deres vægt i insekter. En kvindelig bat vil spise sin fulde kropsvægt i insekter, når hun sygepleje unge.

Der er over 900 forskellige arter af flagermus på verdensplan og over 40 typer i Nordamerika, og 40% af dem er enten på listen over truede arter eller tæt på det.Kinesiske Se bat som et symbol på held og lykke.En lille brun bat har en levetid på over 30 år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com