Tegn & symptomer på Lewy Body sygdom

02/19/2012 by admin

Tegn & symptomer på Lewy Body sygdom

Lewy body sygdom, også kendt som demens med Lewy organer, er en progressiv form for demens, der normalt findes i ældre. Det er den næststørste årsag til demens hos ældre. Demens beskriver en gruppe af symptomer, der forstyrrer daglige funktion og er forårsaget af forskellige fysiske eller mentale tilstande.

Historie

i 1912 fandt Frederick Lewy unormal protein aflejringer, mens han var ved at undersøge hjernen hos mennesker med Parkinsons sygdom. Lewy organer er et hovedtræk i Parkinsons sygdom. Forskere fandt senere Lewy organer i det yderste lag af hjernen hos nogle mennesker, der havde demens.

Årsag

Demens med Lewy organer er forårsaget af ophobning af Lewy organer, bits af protein, inde i midten af nerveceller i de motor og hukommelse områder af hjernen. Nogle mennesker med Lewy body demens også have protein tangles karakteristisk for Alzheimers sygdom.

Risikofaktorer

Risikofaktorer af Lewy body demens omfatter være mandlige køn, alder 53-93 og en familie historie af demens.

Funktioner

Lewy body demens er diagnosticeret, når mindst to hjernens dysfunktioner er til stede. Tegn og symptomer omfatter kommunikation, organisatoriske, ræsonnement, koordinering og bevægelse vanskeligheder; hukommelsestab; personlighedsændringer; upassende adfærd; paranoia; agitation; og hallucinationer. Mennesker med Lewy body sygdom ofte har REM søvnforstyrrelser (dyb søvn) og handle ud drømme, som kan ske i de meget tidlige stadier.

Identifikation

Lewy body demens er svarende til Alzheimers sygdom, men det har udsving i forvirring og klar tænkning, visuelle hallucinationer og Parkinsons rystelser.

Diagnose

Lægen vil gøre en fysisk eksamen, der omfatter indsamling af oplysninger om symptomer og sygehistorie. Lægen kan gøre andre test, herunder kognitiv (tankeproces) test, neurologiske (nervesystemet) test, en CT-scanning (en computer tager billeder af den indvendige side af kroppen), MR-scanning (magnetiske bølger bruges til at tage detaljerede billeder af specifikke organ strukturer), og blodprøver.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com