Hvordan starter en tand infektion?

05/05/2012 by admin

Hvordan starter en tand infektion?

Ubehandlet hulrum

En tand infektion er et resultat af fordelingen af døde tand og nerver. Som tanden og rådnende stof pausen ned og liquefy, bakteriel vækst udvikler. Det er denne bakterievækst, der irriterer de omkringliggende knoglestruktur. En måde at bakterier kan komme ind og ødelægge en tand er gennem ubehandlet hulrum. Bakterier kommer ind i en tand gennem henfaldet emalje og fortsætter med at spise løs på tanden indtil det når og ødelægger nerven. Bakterier stopper ikke der, men som det fortsætter med at sprede sig ud, gemmer sig i rodkanaler og til sidst ind i blodbanen.

Hulrum kan eksistere i en lang tid før smerten sætter ind og gør sin tilstedeværelse kendt. Det er vigtigt at se din tandlæge, hvert halve år til regelmæssige check ups og rutine rensning. Hvis et hulrum begyndt din tandlæge er tilbøjelige til at finde det og tage sig af det, hvilket reducerer risikoen for dental infektioner.

Gum sygdom

Tandkødssygdomme eller tandkødsbetændelse, er en anden måde for bakterier at invadere en tand. Gum sygdom er forårsaget af mange faktorer; det vigtigste er plak. Plak er en klæbrig substans, der konstant produceres af syre og bakterier i munden, og indeholder et væld af sygdom-producerende bakterier, der spiser væk på tænderne. Som plaque former, det klæber til tænderne langs tandkødsranden. Plak kan separat tænder fra tandkødet, forlader dem udsat i nærheden af rødderne og giver mulighed for bakterierne at komme ind i tænderne og rødder. Plak er dog ikke den eneste årsag til tandkødssygdomme. Andre faktorer har vist sig at føre til øget risiko for tandkødssygdomme. Overgangsalderen og graviditet bidrage til udviklingen af tandkødsbetændelse. Som en kvindes krop går igennem hormonelle forandringer, disse ændringer gør kroppens væv som tandkødet mere følsomme over for bakteriel angribere. Rygning er en anden kendt bidragyder til gum sygdom, sammen med stress - både som nedbryder kroppen af nødvendige vitaminer og mineraler til at afværge bakterier og sygdom.

Tage den ekstra tid hver dag til floss tænderne og skylles med mundskyl. Begge disse trin går langt i at forhindre ophobning af plak og bakterier langs tandkødsranden.

Tand traumer

En tand infektion kan endda begynde når sunde tænder bliver beskadiget af traumer. Når en tand er dårligt jarred eller emalje er halvtosset af en udenfor kraft, sætter det scenen for bakteriel infektion. En skade på tanden eller knogle omkring tanden kan forårsage skade på tanden nerve, som fører til død af denne nerve. Som nerven dør og de døde væv liquefy, pus er dannet. Pus er en tyk, gullig stof, som indeholder bakterier, blodlegemer og det døde væv. Dette forårsager tand infektioner og dental bylder.

Tandemaljen kan knække, hvis dens er hit eller når du bide på noget, der rammer emalje lige højre. En revne i tanden emalje tillader bakterier fra mad og andre kilder til at indtaste tanden og begynde at spise væk på det, danner hulrum og arbejder sig vej til roden. Daglig pleje af tænder, sammen med en sund kost, holde hjælper med at strukturen emalje og tand, stærk og mere modstandsdygtige over for traumer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com