Ernæring kosttilskud for skjoldbruskkirtlen

08/14/2012 by admin

Skjoldbruskkirtlen er en af de vigtigste kirtler i kroppen. Det producerer hormoner, der regulerer stofskiftet og indvirke på væksten. Disse hormoner er så kritisk, at skjoldbruskkirtlen har en unik evne til at gemme dem, så det kan sikre en stabil forsyning uanset mangler i ernæring. Dog, denne balance kan ikke opretholdes på ubestemt tid. Sygdom, skade skjoldbruskkirtlen eller andre kirtler det er afhængig af og vedvarende mangel på ernæring kan interferere med velfungerende.

Rolle i ernæring

Specifikke næringsstoffer er nødvendige på forskellige trin i de komplekse kemiske processer, der forekommer i hele kroppen, herunder skjoldbruskkirtlen. Ernæring påvirker produktionen af skjoldbruskkirtelhormoner, bidrager til at aktivere disse hormoner og understøtter dem endda på cellulært niveau. En række mineraler og vitaminer spiller en vigtig rolle i skjoldbruskkirtlen.

Mineraler

Mineraler, der er afgørende for skjoldbruskkirtlen omfatter jod, selen, jern og zink. Jod er den vigtigste mineral brug for skjoldbruskkirtlen til at producere hormoner. Selen støtter produktionen af skjoldbruskkirtelhormon og hjælper den inaktive form af thyreoideahormon skal konverteres til den aktive form. Det beskytter også kirtel fra for meget jod. Jern er påkrævet af peroxidase enzym, som deltager i syntesen af skjoldbruskkirtelhormon.Thyreoidea gør hormoner, efter det er stimuleret af hypofysen. Hypofysen modtager sin kemiske kommandoer fra hypothalamus. I denne kæde afhænger ordentlig thyroidea funktion af, at en sund hypofysen og hypothalamus. Zink behøves i hypothalamus til at sikre de nødvendige hormoner udskilles for at starte processen.

Vitaminer

Flere vitaminer er specielt nødvendige for en sund skjoldbruskkirtel. D-vitamin er et væsentligt element i produktionen af skjoldbruskkirtelhormon. E-vitamin virker i den proces, der konverterer inaktive hormon til aktiv. C-vitamin hjælper også i syntesen af hormon thyroxin. Vitamin A er nødvendige i produktionen af TSH---thyreoidea stimulerende hormon---som kommer fra hypofysen.

Proteiner

Sammen med jod er en aminosyre kaldet tyrosin nødvendig til fremstilling af thyreoideahormoner. Det betyder, at en mangel i tyrosin påvirker den skjoldbruskkirtel evnen til at gøre sit arbejde. Proteiner består af aminosyrer, så niveauer af tyrosin er vedligeholdt af kosten protein.

Kosttilskud

Mens næringsstofferne behov af skjoldbruskkirtlen kan opnås gennem en afbalanceret kost, i tider med stress, sygdom, eller hvis skjoldbruskkirtlen ikke fungerer korrekt, kan kosttilskud være nødvendig. Ud over at supplere de vitaminer, mineraler og aminosyrer allerede nævnt, kan ekstra B-vitaminer og essentielle fedtsyrer bidrage til at støtte den samlede energi og hormon produktion. En passende balance---især af jod og selen---skal opretholdes. For meget jod øger muligheden for sygdom i skjoldbruskkirtlen, hvilket er grunden til selens rolle er at modvirke høje niveauer af jod. Disse to mineraler skal arbejde sammen for at sikre en sund skjoldbruskkirtel.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com