Hvordan man behandler en blødning Arm

08/20/2013 by admin

Hvordan man behandler en blødning Arm

Når en person opretholder et snit på deres arm, der resulterer i blødning, flere overvejelser skal tages i betragtning: er betingelsen fra såret, selv? Hvor kraftig er blodtab? Hvad er objekt eller situation, der forårsagede laceration? Er der nogen andre sameksisterende medicinske tilstande personen kan have? Denne artikel vil hjælpe dig med at vurdere en blødende arm sår og gennemgå de relevante handlinger/pleje, der kan være nødvendige.

Instruktioner

• Vurdere tilstanden af sår; alle blødende våben bør først vurderes. Er såret, enkel og let blødning? Er såret ujævne med manglende væv og et fortløbende tab af blod? Er blod fra sår site "pulserende" eller "sivede" fra arm? Arm rifter (normalt kaldet "skærer") kan være overfladisk til omfattende kræver nogle ekspert lægehjælp.

• Spørge personen, hvis de har medicinske tilstande såsom diabetes, du bør vide om. Diabetikere er mere tilbøjelige til at have komplikationer fra eventuelle sår på grund af deres fluxing glukose (sukker) niveauer, som kan øge sandsynligheden for infektioner. Hvis du føler dig tryg kan du også ønsker at stille de skadelidte om muligt infektionssygdomme (HIV, hepatitis), som de måtte have. Dog kan offentliggørelse af disse betingelser ikke være komfortable eller praktiske for personen. Derfor, den medicinske samfund altid anbefaler, at alle tilskadekomne behandles den samme, og direkte kontakt med en anden persons blod eller andre kropsvæsker altid undgås.

• Løfte armen til at hjælpe med at bremse blødningen. Et blødende ekstremitet holdes over niveauet af hjertet vil have en mere vanskelig tid blødning når blodet pumpekilde (hjertet) er lavere end såret. Men, mens holde såret over hjerte niveau er generelt en god idé, det er også meget vigtigt at bemærke, at hvis blødningen kommer i "ryk." Typisk, sprøjtende blod angiver, at en af arterierne (de fartøjer, der pumpe blod) er blevet skåret. Blod vil faktisk "pulse ud" af såret og hurtige blodtab er et stort problem.

• Hvis du har mistanke om arterielt blod deltagelse, direkte og fast pres på såret og aktivere 911 systemet straks. Hvis du har evner og færdigheder kan du også forsøge at placere en tourniquet over webstedet sår til at "binde" den beskadigede arterie for at reducere alle spurting blodgennemstrømning. Dog bruger tourniquets til blødning ekstremiteter kræver temmelig stor viden og uddannelse om anvendelse og komplikationer og bør overlades til medicinske fagfolk, hvis det overhovedet er muligt.

• Ekstremitet skader, medmindre meget mindre og overfladiske, altid bør vurderes af en læge eller sygeplejerske for skade og sameksisterende vilkår, som kan kræve yderligere lægebehandling (kroniske sygdomme såsom diabetes), frakturer og andre mulige komplikationer.

Tips & advarsler

  • Altid forsøge at placere en barriere mellem dig og den skadelidte blodet eller kroppen væske.
  • Højdeindstillelige såret armen kan væsentligt hjælpe med øjeblikkelig pleje og bistå med healing.
  • Sørg for at fortælle personen til at kontrollere, om deres sidste stivkrampe indsprøjtning, så man kan gives hvis nødvendig.
  • Aldrig gælde en tourniquet uden korrekt viden og færdigheder for at kontrollere kvaliteten af lemmer omsætning. Ringe 911 straks!
  • Denne artikel er til uddannelsesmæssige formål. Kun en autoriseret sundhedsplejerske kan diagnose og behandle medicinske tilstande.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com