Om prostata Tumor kvaliteter

04/20/2010 by admin

Om prostata Tumor kvaliteter

Kvaliteten af en prostata tumor henviser til et pointsystem, der er opkaldt efter en læge, Donald Gleason. Karakteren er en kombination af to kategori numre---den primære klasse og den anden mest almindelige klasse. Hvert nummer kan variere fra en til fem. Jo højere den samlede kvalitet, den farligere kræften er.

Grading kategorier

De primære grade celler skal udgør mindst 51 procent af den samlede mikroskopisk billede. Den sekundære lønklasse har mellem 5 og 49 procent af hvad patologen ser.

Lønklasse 2 til 4

Disse er lav-grade tumorer med godt differentierede celler der ligner normal prostata celler. Disse kvaliteter er langt mindre almindeligt set end mere fremskredne stadier. Der kan være nogle spredning i prostata musklen.

Lønklasse 5 til 7

Grade 6 er den mest almindelige konstatering efter biopsi. Dette er typisk en kombination af en klasse 3 for både primære og sekundære kategori. I hvert tilfælde repræsenterer de mellemliggende-grade tumorer, der kan eller ikke kan udvikle sig yderligere.

Lønklasse 8-10

Disse kvaliteter består af dårligt differentieret tumorceller i kategorien high-grade kræft. Disse kræftformer er meget aggressive og vanskelige at behandle med succes.

Advarsel

Læsning Gleason kvaliteter præcist er en opgave for patologer, der specialiserer sig i dette område. Hvis en mindre erfaren læge tildeler en højere eller lavere score, kan patienten være overtreated eller underbehandlet for tilstanden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com