Sundhedsmæssige fordele af probiotika

03/07/2010 by admin

Vi har alle hørt om antibiotika, men hvad er probiotika? Snak inden sundhed professionel samfund om brug og fordelene ved probiotcs er vokset betydeligt i de seneste år. Hvad er de og hvad kan de gøre for vores sundhed? Denne artikel vil udforske nogle af de sundhedsmæssige fordele af probiotika.

Funktion

Vores kroppe er fuld af bakterier både inde og ude. Selv om det måske i første omgang være en skræmmende tanke, mener, at nogle af bakterier i kroppen rent faktisk kan spille en positiv rolle. Især de bakterier vokser i vores tarme.Gavnlige bakterier i vores tarme ødelægge skadelige bakterier og hjælpe vores organer, der fordøje mad. Nogle sundhed praktiserende læger spekulere selv at gavnlige bakterier kan spille en rolle i at hjælpe vores kroppe bekæmpe sygdom. Fordi vores tarme er især porøse, er det særligt sårbare over for virus og bakterier. At have en god mængde af "god bugs" i vores system kan hjælpe med at skabe en barriere, således blokering "dårlige bugs".

Identifikation

Der er mange typer af gavnlige bakterier. Besøg din lokale helsekostforretning eller bare om enhver vitamin ad kirkegulvet i en købmandsbutik og du vil finde mange typer. Når de overvejer, hvad de skal købe, først kigge efter navnet "probiotika." Antibiotika henvise til bakterier, med pro betydning for at fremme og anti (som antibiotika) hvilket betyder at ødelægge.

De mest populære typer af probiotika er lactobacillus og bifidobacterium. Der er dog mange typer; nogle, der selv har specifikke funktion, som dem, der lindre forstoppelse. Du kan gøre lidt forskning og finde ud af, hvad du har brug for, hvis du har en speciel situation. Generelt dog vil et produkt med en bred vifte af nytteorganismer være nyttigt.

Effekter

Udover de generelle sundhedsmæssige fordele ved forbedret fordøjelse og immune styrkelse, kan probiotika spille en rolle for forbedring af sygdomme som Crohns sygdom, colitis ulcerosa, inflammatorisk tarm syndrom og irritabel tyktarm. Nogle undersøgelser har endda foreslået, at det kan hjælpe lider af fødevareallergi at tolerere fødevarer bedre. Og for dem med en kort sigt diarré sygdom, probiotika kan hjælpe gendanne normal tarm flora.

Advarsel

Hvis du eller et familiemedlem overvejer at tage probiotika, og de har fødevareallergi, er det klogt at læse etiketter omhyggeligt. Især for personer, som lider af en mælkeallergi, da mange typer af probiotcs er kulturperler fra mejeriprodukter. Selv om de kan tilbyde sundhedsmæssige fordele til dem med fødevareallergi, hvis allergi er svær er det vigtigt at købe "gratis" mejeriprodukter.

Tidsramme

Brug af probiotika er ikke en hurtig løsning. Hvis du overvejer at tage gavnlige bakterier til en kronisk sygdom, mener, at det kan tage flere uger at se nogle resultater. Grunden til dette er, at det tager noget tid for bakterierne at kolonisere i tarmen.

Overvejelser

For generelle sundhedsmæssige behov, hvis du ikke ønsker at købe og tage probiotika, kan du få masser gennem din kost. En måde er at spise yoghurt, som indeholder "levende og aktive kulturer" dagligt. Mener, at en kost rig på hele fødevarer, lavt indhold af sukker og forarbejdede fødevarer, vil fremme den naturlige vækst af gavnlige bakterier i tarmen. Kostvaner, der er baseret på fastfood, forarbejdede fødevarer og høj i sukker, kan tjene til at ødelægge de gode bakterier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com