Hvordan man behandler en brækket ryg

12/16/2012 by admin

Hvordan man behandler en brækket ryg

Behandling for en brækket ryg kan variere meget efter graden af skaden og om rygmarven er påvirket. Mens en brækket ryg, som indebærer en fraktur til en eller flere ryghvirvler, næsten altid kræver operation, vil metoder til behandling og længden af din opsving afhænge af mange faktorer.

Instruktioner

Behandle en brækket ryg

• Forsøg ikke at flytte dig selv, hvis du har mistanke om du har brækket ryggen, medmindre dit liv er i umiddelbar fare (f.eks. at være fanget i en brand). Enhver bevægelse kan forværre skaden og øge chancerne for skade på rygmarven. Ringe 911 og vente på akut lægehjælp.

• Har lægen vurdere graden af din skade ved hjælp af enten en MRI (magnetisk resonans billede) eller en CAT-scanning. Dette vil afgøre dit kursus i behandling og typen kirurgi, skal du.

• Bestemme, hvilken type af kirurgi vil blive brugt til at behandle din brækket ryg. Normalt, en brækket ryghvirvler vil simpelthen være smeltet til ene ved siden af det, eller det bliver fjernet helt og erstattet med en knogletransplantation. Skal sørges for at fjerne eventuelle spåner eller fragmenter, der kan forårsage skader på rygmarven over tid.

• Immobilisere ryggen efter operation for at give mulighed for genoprettelse. Dette kan opnås ved hjælp af en trækkraft krop støbt i mere alvorlige brud, eller en back tandbøjle. Recovery fra rygkirurgi er normalt langsom, så vær tålmodig med dine fremskridt.

• Brug Fysioterapi styrke og strække din ryg muskler, når du ikke længere bruger en bandage eller body stemmer. Opbygningen af musklerne omkring dine ryghvirvler kan bidrage til at beskytte dem fra yderligere skade på vej. Det er let at re sårer dig selv efter rygkirurgi, så tag det roligt og lytte til din læge under gendannelsesprocessen.

• Check ud websites såsom eMedicinehealth og Dartmouth-Hitchcock Medical Center, blandt andre, for flere tips om hvordan man behandler en brækket tilbage (Se nedenstående ressourcer).

Tips & advarsler

  • Det vigtigste mål når du behandler en brækket ryg er at undgå skade på rygmarven, som kan forårsage permanent lammelse. Undgå unødvendige bevægelser når skadet, og ikke overdrive det, når det drejer sig tid til at inddrive.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com