Hvad er FACS i medicinske termer?

06/30/2013 by admin

Hvad er FACS i medicinske termer?

Mange læger og andet sundhedspersonale har en perlerække af forkortelser efter deres navne til at angive deres legitimationsoplysninger, områder af specialisering og certificeringer. De fleste af os anerkender "M.D." og "D.D.S." som "læge" eller "doktor i tandkirurgi." Nogle af de andre har dog lille betydning for dem uden for den medicinske profession. En sådan akronym er FACS.

Hvad betyder det?

FACS er et akronym for Fellow af American College of Surgeons, angivelse at indehaveren af den paagaeldende titel er medlem af American College for kirurger (ACS). ACS er en faglig organisation, der blev etableret i begyndelsen af 1900-tallet "for at forbedre kvaliteten af pleje for de kirurgiske patient ved fastsættelse af høje standarder for kirurgiske uddannelse og praksis."

Betydning

Omkring 20% af alle amerikanske læger er medlemmer af American Medical Association, men du vil ikke finde AMA eller enhver variant heraf efter deres navne. Så hvad gør medlemskab i ACS denne prestigefyldte sag, at det fortjener denne skelnen? Når du ser FACS efter en kirurg navn, betyder det at kirurgen har bestået muster med organisationen og opfylder sin strenge standarder inden for uddannelse og erhvervsuddannelse, kompetence som en kirurg, professionel legitimationsoplysninger og etisk adfærd.

Historie

ACS blev grundlagt i 1913 af Chicago kirurg Franklin Martin til at fremme de højest mulige standarder for kirurgisk behandling gennem uddannelse, erhvervsuddannelse og støtte fra sine medlemmer. Organisationen faktisk voksede ud af den kliniske kongresser af kirurger i Nordamerika, som begyndte at afholde årlige møder tre år før grundlæggelsen af ACS. Og Martins initiativer i interesse at fremme høje standarder for amerikanske kirurger begyndte endda tidligere med 1905 lanceringen af en professionel kladde kaldet "Kirurgi, gynækologi og Obstetrik."

ACS i dag

Stadig med hovedsæde i Chicago, by af sin fødsel, ACS kan prale med et medlemskab af mere end 77.000. På trods af navnet har organisationen omkring 4.000 medlemmer uden for USA, gør det til verdens største faglige organisation for kirurger. For at sikre, at dets medlemmer fortsat at opretholde de højeste standarder for kirurgisk behandling, sponsorerer ACS et ambitiøst program for efteruddannelse. Det bevarer også en aktiv tilstedeværelse i landets hovedstad, lobbyvirksomhed Kongressen om spørgsmål af betydning for det amerikansk kirurgisk fællesskab.

ACS publikationer

For at holde kontakten med sine fjerntliggende medlemskab, udsteder ACS en række publikationer på en regelmæssig basis. "ACS NewsScope" er et ugentligt nyhedsbrev udsendes til medlemmer via e-mail. Månedlige publikationer omfatter "Bulletin," et nyhedsmagasin; "Kirurgi nyheder," en avis; og den "Journal af the American College of Surgeons," et videnskabeligt tidsskrift. Organisationen udgiver også en bred vifte af nonperiodical manualer på forskellige aspekter af kirurgisk behandling og professionelle standarder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com