Hvad er funktionerne af Brachiocephalic arterie?

07/17/2013 by admin

Hvad er funktionerne af Brachiocephalic arterie?

En arterie er et blodkar, der transporterer blod fra hjertet. De vigtigste typer af arterierne er systemiske arterier og pulmonale arterier. De pulmonale arterier transporterer blod fra hjertet til lungerne, hvor det er derefter iltet og vendte tilbage til hjertet i pulmonal venerne. De systemiske arterier tage ilt-rige blod og bære det til andre dele af kroppen. Brachiocephalic arterien er en systemisk arterie.

Generelle

Også kaldet innominate arterie, brachiopcephalic arterien er en kort (men relativt store i diameter) arterie, der forbinder hjertet og den øverste højre kvadrant af kroppen. Denne arterie forbinder til aorta øverst på aortabuen og kanaler, en del af blodet kommer direkte fra hjertet til højre subclavia arteria og den højre fælles halspulsåren.

Leverer hjernen

Selv om brachiocephalic arterien ikke leverer direkte hjernen, er det en væsentlig del af den vej, der iltet blod tager da det rejser fra hjertet til hjernen. Det grene til at blive den højre fælles halspulsåren, som igen bærer blod direkte til hals, hoved og hjerne. Ifølge den "International Journal af Angiology," en publikation for hjerte-kar-kirurger, kan nogen blokering i den brachiocephalic arterien resultere i dysfunktion i hjernen, typisk visual forvridninger.

Leverer den højre Arm og hals

Når brachiocephalic arterien deler sig og en halvdelen af det bliver den højre fælles halspulsåren, anden halvdelen bliver den rigtige subclavia arteria. Denne arterie er afgørende for at levere blod til højre arm samt dele af halsen. Hvis arterie bliver tilstoppet på dette tidspunkt kan en person oplever smerte eller dysfunktion med sin højre arm.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com