Symptomer på en kronisk fedtlever

05/09/2010 by admin

Det er ikke uhørt for kroppens leveren til at lagre fedt. Det er dog et problem, hvis fedt er mere end 10 procent af leverens samlede vægt. En høj triglycerid niveau, eller indholdet af fedtsyrer i blodet kan føre til fedtdepoter i leveren. Fedme og en ukontrolleret kost er en anden årsag, som er hyppig brug af alkohol eller narkotika. Brugere af receptpligtige kortikosteroider kan også udvikle fedtlever.Mens betingelsen, selv ikke er farligt, kan det være forløber for meget værre. Fede oprustning i leveren kan føre til en betændte leveren, og betændt lever føre ofte til ardannelse og hærdning af leveren eller skrumpelever. Mens ofte forbundet med alkoholmisbrug, skrumpelever kan opstå fra nogen leverbetændelse, og det kan være fatalt.

Mærkbar fysiske symptomer

Kronisk fedtlever frembyder ikke med mange tydelige symptomer. Det er normalt påvises gennem specifikke diagnostiske tests. Dog kan der være øget træthed, smerter i øvre højre maveregionen og uforklarligt vægttab.

Leverenzymer

Lægerne screening en patient til kolesterol eller triglycerider niveauer kan også finde øget leverenzymer. Når blod er udtrukket til at teste kolesterol, kan lægen vælge at køre en fuld lipid panel. En test på et lipid panel er leveren fungerer test (LFT). LFT måler enzym aktiviteter gennem niveauet af aminosyrer i blodet. Testen måler specifikt aminotransferaser kaldet ALT og AST. Høje niveauer af ALT og AST vise leverens forsøg på at reparere sig selv.

Ultralyd

Når LFT præsenterer høje niveauer af aminosyrer, kan en læge vælge at udføre en lever ultralyd. Denne test kan opdage øget fedtdepoter i leveren og hjælpe lægen bestemme den omtrentlige vægten af leveren. Ultralyd, men kan ikke registrere inflammation eller ardannelse.

Biopsi

Da ultralyd ikke kan registrere omfanget af den leverskader, kan lægen bestille en biopsi. Patienten får en lokalbedøvelse og en nål er sat ind i leveren til at trække et stykke væv. Laboranter vil undersøge leveren for at bestemme omfanget af den leverskader.

Behandling

Behandling af fedtlever er normalt intervention. Det er normalt en parallel lidelse af fedme, og så vægttab, motion og en sund kost er typisk anbefales af sundhedspersonale. Enzym niveau og fede indskud vil falde i løbet af seks måneder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com