Hvordan man kan reducere en kelloide

03/02/2010 by admin

Keloid ar er rødlig, rejst klumper af væv. Keloider kan opstå, når huden har lidt en skade eller et snit fra kirurgi. I den normale helingsprocessen, vil hudceller og fibroblaster (bindevæv) begynde at formere sig og danne et ar, for at forbinde kanterne af såret. Keloider opstår når der er en unormalt høj sats af fibroblast multiplikation, der fortsætter efter at såret er lukket. Ud over arvæv, kan keloid patienter opleve kløe og smerter.

Instruktioner

• Anbring et fugtigt sår dressing består af silikonegel over området. Over tid, kan det medvirke til at reducere kelloide ar væv. Der er ingen kendte bivirkninger ved denne behandling, og silikone pads kan købes over-the-counter.

• Prøv et kursus af kortikosteroid injektioner. Injektioner er normalt gives til patienter i løbet af fire til seks uger. Kortikosteroider, såsom triamcinolon acetonide, kan hjælpe skrumpe keloider.

• Anvende athletic tape eller en bandage til arvæv. Denne komprimeringsmetode kan medvirke til at reducere keloid, men presset skal anvendes næsten konstant (undtagen badning) for mindst seks måneder, eller endda et år. Det kan også tynd huden.

• Spørg din læge om Kryokirurgi. Hvis din keloid er lille, kan du muligvis fryse det ned med flydende kvælstof. Denne behandling sker omkring hver 20 dage indtil den ønskede effekt er nået. Det kan dog også forårsage hudens pigment at lysne.

• Undersøge muligheden for laserkirurgi eller konventionel kirurgi til at fjerne keloid ar. Du kan vælge at overveje denne mulighed, hvis arret er meget store, eller hvis det er på et område som en fælles, hvor det begrænser bevægelse. Der er dog altid mulighed for, at kelloide skal gentages.

Tips & advarsler

  • Der er et par over-the-counter cremer markedsføres som kelloide reducerende; de kan være værd at prøve før man overvejer kirurgi.
  • Strålebehandling er generelt ikke anbefales til kelloide fjernelse, da det øger din kræftrisiko for.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com