Hvad er en Respirator maskine?

10/12/2016 by admin

Hvad er en Respirator maskine?

En respirator maskine eller ventilator er brugt til at hjælpe en person indånder. Disse maskiner er normalt findes i intensivafdelinger på hospitaler, plejehjem og rehabiliteringscentre. Der er også modeller, der kan bruges i hjemmet til dem, der har kroniske sygdomme. Mindre bærbare maskiner kan bruges af dem, der ikke behøver at være begrænset til en seng.

Identifikation

Hvis du kender nogen, der ikke er i stand til at trække vejret uden hjælp, kan han skal placeres på en respirator maskine eller ventilator. Denne maskine kunstigt ånder for dig og overtager arbejdet i lungerne.

Opsætning af

Et plastikrør løber fra maskinen og er indsat i patientens næse eller mund. Røret fortsætter ned gennem luftrøret (luftrør) og i lungerne. Hvis patienten skal være på sigt respirator, derefter et snit er lavet i luftrøret så røret kan indsættes direkte ind i luftrøret.

Typer

Nogle maskiner overvåge patienten. Maskinen er inaktiv, hvis patienten tager et åndedrag. Hvis han ikke tager et åndedrag på sin egen, indleder maskinen en ånde for ham. Andre maskiner kan indstilles til automatisk at levere vejrtrækninger på en sats, der fastsættes af en sundhedsperson.

Proces

En respirator maskine bruger trykluft til at blæse ilt i lungerne, når patienten er i stand til at indånde luft nok i på sin egen. Nogle gange er patienten stand til at puste ud på sin egen og i andre tilfælde maskinen hjælper med udånding også.

Udveksling af gasser

Respirator maskinen skal også behandle blod gasser ved at levere det rigtige niveau af ilt og fjerne kuldioxid. En medicinsk hold vil overvåge patientens fremskridt for at sikre den rette balance af gasser i blodet til at undgå komplikationer. Luftstrøm af respirator kan justeres, hvis det er nødvendigt.

Fordele

En respirator maskinens funktion er at støtte liv i en kort periode som under operationen, eller i længere perioder i dem, der er alvorligt syg. Ventilatorer helbrede ikke vejrtrækningsproblemer. Når du er i stand, vil din medicinske team hjælpe dig vænne ud af maskinen og hjælper dig med at lære at trække vejret på din egen igen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com