Blod kemisk analyse

09/20/2016 by admin

Den menneskelige krop består af en kompleks blanding af celler og kemiske forbindelser, der er til stede i forskellige koncentrationer. Ændringer af disse fusioner kan føre til sygdom. For at analysere makeup og koncentrationer af kemikalier i blodet, klinisk kemi laboratorier anvender forskellige analysatorer og principperne om kemi.

Klinisk kemi

Klinisk kemi laboratorium er udstyret til at analysere de kemiske egenskaber af blod. Blod indeholder forskellige kemikalier, der er afgørende for funktion af kroppen. Disse kemikalier omfatter proteiner, enzymer, vitaminer, mineraler, lipider (fedtstoffer) og sukker. Flere teknikker bruges til at måle disse kemikalier i blodet.

Turbidometry

Turbidometry anvender princippet om lysabsorption til at måle koncentrationen af kemikalier i stoffet. Når plasma eller serum fra blod er blandet med visse reagenser, skaber den deraf følgende kemiske reaktion turbiditet, eller uklarhed, i prøven. Turbiditet er målt af mængden af lys, der får lov til at passere gennem prøven. Jo større koncentrationen af kemiske bliver analyseret, jo større Turbiditet og jo lavere den mængde lys, der passerer frit gennem prøven.

Kolorimetri

Kolorimetri virker meget på samme måde at turbidometry virker. Forskellen er at kolorimetri analysatorer kigge efter en ændring i farve af prøven efter tilsættes et reagens til prøven. Graden af farveskift er direkte proportional med koncentrationen af kemiske bliver analyseret i prøven. Så de mere kemiske stede i prøven, jo større ændring i farve, der registreres af Analyseværktøjet.

Immunologi

Immunologi består af af antistoffer rettet specifikt mod visse kemikalier til påvisning af disse kemikalier. Antistoffer er dog kun nyttige til at opdage store molekyler som proteiner eller hormoner. Antistofferne anvendes i klinisk kemi er normalt mærket med en radioisotop eller et enzym. Efter tilsætning af antistoffer til prøven, fjernes overskydende antistof. Uanset antistoffer knyttet til den kemiske bliver analyseret vil blive opdaget gennem den tilknyttede etiket.

Kromatografi

Kromatografi analysatorer måle koncentrationen og makeup af kemiske forbindelser ved at bestå prøven ved at blive analyseret gennem en kolonne (normalt papir eller en gas). Da prøven passerer gennem kolonnen, adskilles de forskellige kemikalier, der udgør prøven. De adskilte kemikalier er derefter identificeret ved deres størrelse og form i kolonnen. Mange tests for ulovlige stoffer i urin og blod er baseret på dette princip.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com