Sociale Disengagment teori

04/05/2010 by admin

Pensionering og aldring kan være en berigende tid for nogle og en skræmmende tid for andre. Mange mennesker er bekymrede over hvad deres bedsteforældre vil gøre, når deres helbred forværres, deres omgangskreds krymper og deres ansvar forsvinder. Samfundsforskere er kommet op med en teori om hvordan ældre mennesker reagerer på samfund kaldes sociale tilbagetrækningen teori.

Definition

Social tilbagetrækning teorien er en teori, at ældre uundgåeligt forlade samvær med resten af samfundet, som de bliver ældre.

Roller

Gamle roller er opgivet selv om disse roller var engang skattede. Den sociale cirkel får også gradvis mere snævert.

Død

Uundgåeligheden død forårsager de ældre til at løsne sig fra hverdagen. I den ældre liv også interagere med ældre mindre, som bidrager til at forværre tilbagetrækning.

Præferencer

Føle mindre fysisk stand og at have mindre tid på jorden, føler ældre mindre ansvar for at gøre noget andet end hvad de har lyst til at gøre.

Kritik

Denne teori har faldet i unåde siden 1970erne på grund af beviser for, at ældre varierer i hvordan de reagerer på ældning. Mange ældre finde nye måder til at deltage i livet og ofte vise self-vækst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com