Måling af blodtryk i børn

04/22/2013 by admin

At tage et barns blodtryk

Det kan komme som en overraskelse for nogle mennesker, men den måde, hvorpå et barns blodtryk måles vil være næsten den samme som i en voksen. Det vil blive taget med en standard manchet og ved hjælp af et stetoskop. Under normale omstændigheder vil et barn har hans blodtryk målt under regelmæssig checkups på sin læges kontor. Og ifølge American Heart Association, disse målinger bør tages så snart barnet fylder 3 år af alder. De fleste læger vil bruge denne praksis, så det er ikke nødvendigvis noget, du bliver nødt til at holde forrest i dit sind.

Formålet med målinger

Grunden, hvor et barn (ligesom en voksen) bør have hans blodtryk, taget temmelig regelmæssigt er virkelig en ophobning af medicinske data samt at holde faner, så at sige på hans helbred. Når et barns blodtryk måles, vil en læge kunne se tilbage på disse aflæsninger og Bemærk eventuelle ændringer, der kan have fundet sted mellem besøg. De fleste børns blodtryk varierer efter alder, køn, vægt og højde. I sidste ende, et barns blodtryk kan bruges til at advare en læge af latent medicinske problemer.

Andre omstændigheder

Mens de fleste børn vil generelt have deres blodtryk målt under regelmæssige besøg, nogle børn kan være nødvendigt at følge en anden tidsplan til bedre overvåge deres sundhed. Dette ville være tilfældet i børn, der er overvægtige eller fede såvel som dem, der er undervægtige. Der kan også være behov for hyppigere målinger, når et barn bor sammen med en tilstand, der påvirker hans hjerte eller blod omløb.

"Normale" blodtryk

For det meste vil et barns blodtryk være mellem 110 og 120 systolisk (det første eller øverste tal i læsning) og mellem 70 og 80 diastoliske (andet eller bunden tal i læsning). Det er sagt, der er differentiering i blodtrykket baseret på et barns alder, køn og højde. En tabel for reference er fremlagt i afsnittet ressourcer til bedre display afgrænsningen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com