Sådan håndterer du ferie med anoreksi

06/05/2013 by admin

Anorexia nervosa er en invaliderende spiseforstyrrelse, præget af begrænsning af kalorier og mad, ekstrem øvelse eller liv-risikere slankekure (med det ultimative mål at tabe så meget vægt som muligt). Selv om det er muligt at inddrive fra anoreksi, er det er vigtigt at huske at det en psykisk sygdom. De fleste mennesker med spiseforstyrrelser søge professionel medicinsk hjælp. Ferie er en meget mad-intensive tid og alle med en spiseforstyrrelse kan tilbagefald i løbet af denne tid. Arbejde altid med din læge, hvis du har en spiseforstyrrelse og har brug for hjælp.

Instruktioner

Håndtere ferien

• Ansigt feriesæsonen ved at indse, at fødevarer vil være en stor del af festlighederne. Det er vigtigt at etablere en anti-tilbagefald plan inden de kommer ind i ferie festlighederne, for at hindre dig selv af recidiverende til usunde, konkurrencebegrænsende adfærd.

• Udpege en "sponsor" til at hjælpe dig med at overvinde lokke af usunde spisevaner i feriesæsonen. Dette bør være en person du kan stole på, tale til åbent og hvem forstår din personlighed og lidelse (det kunne være familiemedlem, pastor eller terapeut). Sørg for at du kan opfylde eller tale med denne person efter behov i hele ferien (hvis du føler negative adfærd eller tanker kunne vende tilbage).

• Skriv ned din plan på papir, så der er ingen måde du kan glemme. Din tilbagefald undgåelse plan bør omfatte navn og nummer i din valgte "sponsor", samt en liste over specifikke afspændingsteknikker, der tidligere har arbejdet for dig. Når din angst niveau omkring mad bliver for ekstreme (og du ønsker at lindre stress ved at kontrollere dit miljø), henvende sig til denne liste for aktiviteter såsom dyb vejrtrækning, meditation, journaliseringen eller blid yoga.

• Udvikle et mantra at få dig gennem mad-redet miljøer. En enkel sætning som "mad og liv er beregnet til at blive nydt" eller "live liv uden ekstremer" kan hjælpe dig rolig dine nerver under kraftige måltider. På ferie måltid tid, bare prøve at spise en sund mængde af dine livretter i en måde, der ikke forårsager overdreven angst (og du måske ønsker at begrænse den følgende dag eller praksis andre usunde adfærd).

• Forberede din ferie plan ved at huske, at du er mere end din spiseforstyrrelse. Prøv ned en liste med 10 ting, du elsker at skrive om dig selv (personlighedstræk, talenter eller endda fysiske attributter), iført tøj, der gør du føler dig sund og sikker, eller aktivt øve en positiv færdighed for stress release (som tegning, strikke eller lære et andet sprog).

Tips & advarsler

  • Omgiv dig med positive mennesker og tilbringe tid i positive miljøer i løbet af ferien (samtidig undgå usunde kropsbillede påvirkninger som medierne, magasiner eller kritiske slægtninge).
  • Hvis du ikke er i en støttegruppe, overveje at finde en til at hjælpe dig. Se nedenstående ressourcer.
  • Opsøge den medicinske hjælp fra en licenseret terapeut, hvis din spise adfærd forværre eller truer din mentale og fysiske sundhed.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com