Effektiviteten af psykologiske Tests

02/06/2012 by admin

Effektiviteten af psykologiske Tests

Der er snesevis, måske hundredvis af forskellige psykologiske tests alle designet til at måle forskellige aspekter af en persons personlighed, mentale evner og psykisk helbred, blandt andre ting. Vide, hvordan man fortælle effektiv test fra dem beregnet til underholdning kan hjælpe dig med at vælge gode, og afdække nye detaljer om dig selv.

DSM-IV

Den amerikanske psykologiske Association (APA) udviklede den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, der viser symptomer og diagnostiske værktøjer for alle psykiske problemer anerkendt af APA-aftalen. De er i øjeblikket på den fjerde iteration af bogen (dermed DSM-IV), hvilket er et uundværligt redskab for psykologer. Effektiviteten af psykologiske tests indeholdt i DSM-IV er virkelig afhængig af ekspertise af psykolog forvalte dem, men de er utrolig pålidelig, og har været designet til at give meget præcise resultater.

Egnethedsprøver

IQ-test er formentlig mest brugte type af psykologiske test, og har eksisteret i næsten et århundrede. De første tests blev faktisk scoret ved at dividere din mentale alder af din fysiske alder, giver en "intelligenskvotient." Siden da er ligningen til bestemmelse af IQ blevet forfinet til mere præcist afspejler en persons mentale evner. Andre former for aptitude test omfatter jobformidling batterier, test for fremtidige job ydeevne og endog til en vis grad, ACT/SAT.

Andre typer

Personlighed batterier er almindelige psykologiske tests til formål at identificere fælles personlighedstræk. Disse vises overalt fra Vogue magazine DSM-IV. De klassificere typisk folk som falder ind under fælles personlighed arketyper, såsom-typen (overachievers) eller udgående. Psykologiske tests er også almindeligt anvendt i forskning eller studier af mennesker, ofte til at identificere mønstre af adfærd blandt kulturer eller grupper af mennesker. Som med andre typer af psykologiske tests, er effektiviteten af disse afhængig af ekspertisen, som de mennesker, som designede dem; magasin personlighedstest er sandsynligvis ikke meget præcise, mens en sande personlighed-type evaluering kan hjælpe kaste lys på dine vaner og tro.

Gyldighed og pålidelighed

To begreber, der illustrerer effektiviteten af forskellige psykologiske tests er validitet og pålidelighed. Gyldigheden måler omfang som en test måler, hvad det er meningen at; for eksempel, behøver en IQ test ikke at stille spørgsmål om mad præferencer. Pålidelighed er det omfang, det som en test resultater præcist afspejler enkelt; Det betyder, at hvis du tager testen på separate lejligheder, du bør stadig ender med sammenlignelige resultater (du ikke skal se en IQ på 140 på mandag og 90 på Tirsdag). For en psykologisk test skal være præcis og effektiv, skal det vise begge disse egenskaber.

Psykologisk Test spørgsmål

Som med enhver subjektive test, er psykologiske tests ikke altid præcise i deres vurdering. Deres gyldighed er undertiden slukket, og resultaterne vil ikke være så relevant som muligt. Andre gange, kan være tvivlsomt, pålidelighed og dine svar på lignende spørgsmål vil variere. I begge tilfælde kan huske at den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser er designet til at identificere de psykiske problemer, mens andre tests (som personlighed batterier) ikke nødvendigvis afspejler objektive virkelighed.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com