Interessante fakta om Rabies

11/07/2011 by admin

Rabies er en dødelig sygdom, der er forårsaget af en virus, der overføres fra dyr til mennesker. Det meste af tiden er det spredt gennem et dyr inficeret spyt ind i blodbanen af en menneskelig vært. Spyt kan komme ind i blodbanen gennem en bid eller en skramme.

Faktum 1--dødsfald

Rabies forekommer overalt og dræber mindst 55.000 mennesker om året. Langt størstedelen af dødsfald er i Afrika og Asien, hvor mange lande har substandard sundhedspleje.

Kendsgerning 2--Transmission

Tilfælde af rabies hos de fleste mennesker er på grund af overførsel af virus gennem hundebid. Andre dyr, der kan bære rabiesvirus omfatter katte, vaskebjørne, stinkdyr, flagermus og husdyr.

Faktum 3--symptomer

Tidlige symptomer på rabies hos mennesker ligner influenza med feber og træthed. Rabiesvirus skader så central nervøs og respiratorisk systemer. De sidste faser kan omfatte lammelse eller hyperaktivitet og derefter koma og død.

Faktum 4--behandling

Når symptomer på rabies vises i mennesker, ingen behandling er mulig, og den smittede person næsten altid dør inden for en uge.

Forhold 5--eksponering

Hvis du er udsat for rabies, skal webstedet såret eller eksponering rengøres og desinficeres umiddelbart. En mod rabies vaccine skal også gives hurtigst muligt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com