Sådan Sammenlign kolesterol i kød & fisk

06/12/2012 by admin

Sådan Sammenlign kolesterol i kød & fisk

Både kød og fisk og skaldyr indeholder kolesterol. Kolesterol er en sterol, et fedt findes i alle animalske væv. Ved sammenligning af fisk og skaldyr samt kød, behøver du at vide den komplette ernæringsmæssige makeup af begge. Som et eksempel, er mættet fedt almindeligt forekommende i lav-kolesterol kød. Når der spises, men omdanner leveren mættet fedt til kolesterol.

Grundlæggende sammenligning

Hvor meget kolesterol et stykke kød eller et stykke fisk indeholder afhænger af dens type. For sammenligninger, uden skind hvid kyllingekød og laks har lignende kolesteroltallet og repræsentere dit bedste valg af kød og skaldyr. Trods reklame fordringer, svinekød bliver "de andre hvide kød", er svinekød faktisk rødt kød i samme kategori som okse- og lammekød.

Seafood vs skaldyr

Det er vigtigt at skelne mellem fisk og skaldyr, såsom fisk, skaldyr, rejer og østers. Skaldyr, rejer, østers og hummere, har højere kolesterolindholdet i blodet end laks. Laks og andre fede fisk, men er fremragende kilder til omega-3 fedtsyrer, som kompenserer for deres kolesteroltal.

Blandt kød

Kolesterol sammenligning numre er ofte misvisende, når det kommer til udskæringer af kød, men der er generelle regler, der kan guide din spise beslutninger. Som et eksempel har ifølge USDA'S 2005 næringsstof database,"Ounce for ounce, kylling mindre total fedt, mættet fedt og kolesterol end oksekød." De fleste indmad såsom lever er høj i kolesterol. Spise huden af kylling, Tyrkiet eller duck øger din kolesterol indtagelse.

Resten af måltidet

Hvad du spiser sammen med din fisk eller kød også tæller. Supplere din fisk eller kød med grøntsager, vil frugt, nødder eller korn tilføje nul yderligere kolesterol til dit måltid. Det vil tilføje mange nyttige vitaminer og mineraler.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com