Historien om Otoskop

03/10/2012 by admin

Historien om Otoskop

Denne artikel beskriver historien om Otoskop (også kaldet auriscope), en fælles medicinsk gennemføre bruges til at undersøge øret og undertiden andre åbninger. Det bruger et speculum og lys til at belyse kropshule og er ofte udnyttet af primærsektoren under rutinemæssige undersøgelser og check-ups.

Beskrivelse

En otoskop består af en luppen, lys, håndtag og konisk speculum. Moderne otoscopes har engangs specula anatomiske og hygiejniske grunde.

Historie

Historien om Otoskop begynder har sine rødder i de tong-formet specula. Denne enhed blev først beskrevet og illustreret i Frankrig i 1363 af Guy de Chauliac. Dens primære brug omfattede undersøgelsen af lydlige og nasal passager. På grund af lignende problemerne i forbindelse med inspektion konisk hulrum, tidlig otoskopi og rhinoskopi instrumenter var ens i design, selvom afveg gennem årene. I Italien i 1838, Ignaz Gruber opfandt den første tragt-shapped speculum, selv om han ikke gjorde offentliggøre sine resultater i Tyskland i 1864, E. Siegle opfundet en pneumatisk Otoskop, en model, der tillader brugeren at administrere lufttryk.

Brug

Læge knytnæve tillægger Otoskop en engangs konisk speculum. Han eller hun derefter trækker op på toppunkt eller synlige, en del af øret til at justere øregangen og indsætter enheden. Enheden er derefter manipuleret til at tillade flere vinkler i det indre øre.

Funktion

Otoskop letter gennemgangen af øregangen. Fra farve, form og generelle udseende, kan en læge vurdere abnormiteter. Disse omfatter otitis externa, exostoses, aspergillus niger, fremmedlegemer, perforeringer og læsioner.

Betydning

Otoskop er en simpel, fælles medicinske værktøj, der serverer en bred vifte af anvendelser ud over dets tilsigtede funktion. Det er en af de mest almindelige medicinske redskaber og er næsten altid båret af alment praktiserende læger på hus opkald.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com