Prozone effekt Definition

05/28/2011 by admin

Prozone effekt Definition

Prozone virkning eller krog virkning, er en potentielt besværlig fænomen i antigen-antistof laboratorieforsøg. Falsk negative eller falsk lave resultater opstår fra overskydende af antigen eller antistof i en stikprøve på grund af analysanden manglende evne til at binde sig til receptoren websteder.

Hvordan det opstår

I en typisk immunassay, antigener og antistoffer binder sig til oprette en konjugat, som er registreret og målt. Når prozone virkning indtræffer, binder overskydende antigener og antistoffer alle receptor sites, forlader intet tilgængelige til at blive en konjugat. Ingen konjugat er opdaget, og en falsk negative resultat er produceret.

Hvordan til at opdage

En falsk negativt resultat kunne nemt være uopdaget, medmindre kliniker eller forsker ansvarlig for bestilling af test kraftigt har mistanke om eller ved, at resultatet skal være positiv. For at påvise prozone virkning, skal prøven fortyndes og testes igen. Hvis resultatet er positivt, opstod prozone virkning.

Hvordan man undgår

Medmindre du ved allerede, at prøven er kraftigt positive, prozone ikke kan undgås. Mange laboratorier hverve en protokol for at bekræfte de negative resultater af fortynding eller afprøvning via en anden metode, som en kultur. Disse protokoller er almindeligt anvendt til afprøvning, såsom syfilis og legionella.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com