DNA kloning Definition

02/11/2011 by admin

DNA kloning Definition

Ifølge National Institute Genome Research Institute beskriver kloning en række processer, der anvendes til at producere genetisk identiske kopier af en biologisk enhed. DNA kloning indebærer anvendelse af manipulere DNA procedurer for at producere flere kopier af et enkelt gen eller segment af DNA.

Typer

De tre former for kloning omfatter gen, reproduktiv og terapeutisk. Gen kloning har altid været direkte knyttet til DNA kloning fordi denne proces producerer kopier af gener eller segmenter af DNA.

Metode

Videnskabsmand normalt bruge DNA kloning for forske gener. Denne metode tager gener fra en organisme og indsætter dem i en vært. Genet replikater mange gange inden for denne procedure.

Værtsceller

For at kopiere de gener værtsceller skal være gentages et antal gange. Enkelt vært ikke har plads nok til at indeholde de kopierede celler.

Rekombinant DNA-teknologi

Også kaldet DNA kloning, beskæftiger rekombinant DNA-teknologi brug af videnskabelig forskning til medicin og til behandling af sygdomme og lidelser.

Formål

Brugen af DNA kloning gør det muligt for videnskabsfolk, forskere og medicinske professionelle til at reducere risikoen for sygdomme ved at opdage deres dybereliggende årsager gennem avlsvaerdivurderingen, brugen af genterapi mod kræft og brugen af rekombinant produkter til insulin plus væksthormoner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com