DNA Carrier test for Huntingtons sygdom

04/30/2011 by admin

Gentest er en glimrende måde at afgøre, hvorvidt en person er i risiko for at udvikle en bestemt sygdom. Det bliver især vigtigt, når sygdommen som en person er testet har potentiale til at betydeligt påvirke en persons funktion og sundhed. En sådan sygdom er Huntington's sygdom, screening, er tilgængelige.

Hvorfor Test er gjort

Huntingtons sygdom er en sygdom i nervesystemet. Det betragtes meget alvorlig, fordi påvirkningen af nervesystemet kan resultere i tab af mentale og motoriske funktion, samt ændringer i personlighed. I øjeblikket er der ingen kur. Folk, der gennemgår den genetisk test for Huntington's chorea typisk gør så at finde ud af, hvilken slags fremtid er foran dem og sørge for pleje, hvis det er nødvendigt.

Hvordan testen er udført

Test for Huntington's chorea består af flere pre-test evalueringer, blod tegne og post-test oplysning og rådgivning. I de første sessioner, lægen vurderer patienten for symptomer og tilbyder psykologisk rådgivning. Blodprøven er derefter udfærdiget i et lab. Dette er efterfulgt af lægen at levere testresultater, som kan tage op til en måned at komme tilbage. Hvis testen er positiv, kan så flere sessioner planlægges at diskutere behandlingsmuligheder og mindske eventuelle negative psykiske virkninger af diagnosen.

Hvad lægen ser ud

Molekyler af DNA består af fire forskellige typer af baser. På den fjerde kromosom gentager et bestemt sæt af tre af de fire baser (cytosin, adenin og guanin). Når test for Huntington's chorea er færdig, bestemmer den læge eller laboratorie tekniker, hvorvidt sekvensen forekommer mere end 35 gange. Hvis sekvensen opstår mellem 36 og 39 gange, så er testen usikkert, mens testen anses for positiv, hvis 40 eller flere gentagelser er fundet.

Omkostninger

Den gennemsnitlige omkostning for Huntington's chorea test er mellem $1.500 og $2.000. Disse omkostninger omfatter omkostninger af primære og post-test evalueringer og rådgivning. $220 af samlet er brugt mod den faktiske DNA-analyse, så størstedelen af prisen omfatter office Hjemsøgelser snarere end laboratorium udgifter.

Overvejelser

Selvom test for Huntington's chorea kan afgøre, om nogen er en transportør for betingelsen, er testen utilstrækkelig til at forudsige, hvorvidt symptomer opstår, eller når de vil åbenbart. Desuden, selv om testen kan gøres under graviditet at afgøre, om ikke et barn er en transportør, er for at gøre det lidt kontroversiel, fordi, som med andre genetiske tests, et positivt testresultat kan resultere i ophævelse af graviditeten. Det er derfor vurderingen og rådgivning sessioner er taget så alvorligt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com