Stamcelle transplantation og Parkinsons sygdom

12/23/2010 by admin

Stamcelle transplantation og Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom er en degenerativ neurologisk tilstand forbundet med motorisk kontrol hos mennesker. I 1817 opdagede britisk læge James Parkinson en lidelse han kaldet "ryster parese." Denne lidelse blev senere døbt, Parkinsons sygdom. I Parkinson patienter er dopamin-producerende hjerneceller skadet eller inaktive, hvilket resulterer i nerve celle misfires, at skabe ravage på motorisk kontrol. Stamcelleterapier testes i øjeblikket for at regrow disse dopamin-producerende celler.

Stamceller

Stamceller er foundation eller base celle for hver struktur i kroppen. Ifølge The International Society for forskning i stamceller er der mange forskellige typer af stamceller, herunder voksen, væv-specifikke og embryonale. Embryonale stamceller er pluripotente, hvilket betyder, at de har evnen til at forvandle sig til enhver celletype. Af denne grund, de betragtes som den mest værdifulde type af stamceller til at udvikle behandlinger for sygdommen.

Applikationer

I teorien kan stamceller bruges til at behandle nogen sygdom, der indeholder væv degeneration. Sygdomme i øjeblikket undergår stamcelle behandling undersøgelse omfatter Parkinsons sygdom, rygmarvsskader, slagtilfælde, forbrændinger, hjertesygdomme, Type 1 diabetes, slidgigt, leddegigt, muskuløse dystrophies og leversygdomme.

Procedure

I laboratoriet, kan forskerne omdanne embryonale stamceller til dopamin-producerende hjerneceller, der kan derefter implanteres i hjernen af en Parkinsons Lidende. Dyreforsøg er i øjeblikket undervejs at vurdere effekten af denne behandling, ifølge Reuters. Det første humane voksen forsøg fandt sted i februar 2009.

Første humane forsøg

Ifølge hjemmesiden Lifenews.com var den første voksne neurale stamcelletransplantation at reparere hjerneceller beskadiget af Parkinsons sygdom en succes. Forskere fra UCLA, skitseret deres resultater i Bentham åben stamcelle Journal:

"Vi har dokumenteret den første succesfulde voksne neurale stamcelletransplantation for at modvirke effekten af Parkinsons sygdom og demonstreret den langsigtede sikkerhed og terapeutiske virkninger af denne tilgang."

Den første patient til at gennemgå denne behandling, oplevet en 80 procent forbedring i symptomer over 36 måneder.

Yderligere forskning

Ud over UCLA undersøgelsen anvendes forskere på Yale University School of Medicine kvindelige endometrisk celler til behandling af hjerner af mus lider af Parkinsons-lignende symptomer. Endometrie celler, allerede delvist opdelte (i modsætning til embryonale stamceller), viste en markant reduktion i immun afvisning svar fra musen. Dette er gode nyheder for Parkinsons syge, både fordi en afvisning svar mindsker chancerne for en vellykket gennemførelse af proceduren og fordi endometrisk celler er mere let tilgængelige end embryonale celler til forskere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com