Styrker & svagheder af sundhedspleje planen i Frankrig

10/30/2010 by admin

Styrker & svagheder af sundhedspleje planen i Frankrig

Med megen debat om hvordan Amerika bør fortsætte sin reform af sundhedssystemet, har været fokus på, hvordan andre lande gøre det. Ifølge en undersøgelse foretaget af Verdenssundhedsorganisationen i 2000 giver Frankrig sine borgere med den bedste samlede sundhedsvæsen. Disse fund blev bekræftet af en 2008 undersøgelse ved London School of Hygiene and Tropical Medicine, der rangeret franske laveste 19 industrialiserede nationer i dødsfald kan forebygges ved god sundhedspleje. Selv om den franske plan har flere styrker, er det ikke uden nogle centrale svagheder.

Regning som en styrke

I forhold til mængden af penge, der bruges hvert år på sundhedsvæsenet i USA, er omkostningerne ved den franske sundhedspleje plan en af sine styrker. Det er stadig betragtes som dyre af globale standarder, men forholdsmæssigt, det tilbringer mindre end er brugt i USA, hvor dækningen ikke gælder for alle.

Frankrig bruger 11 procent af sit bruttonationalprodukt på sundhedspleje. Med dette betydelige beløb kommer sundhed dækning for alle franske borgere. I modsætning hertil fundet Amerika bruger 16 procent af sit BNP på sundhedsvæsenet og efterlader millioner af dets borgere uforsikret, en 2009 undersøgelse af organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD).

Dækning

En anden styrke af den franske sundhedspleje planen er, at de mennesker, der har brug for det. de fleste får den bedste dækning, ifølge en rapport fra Joseph Shapiro, videnskab skrivebord korrespondent for National Public Radio, på NPR.org.

Franske statsborgere, der er de mest syge individer, typisk udgør omkring 3 til 5 procent af patienter, dækkes 100 procent af den nationale forsikring planen. Der er ingen co-betalinger kræves for behandling eller medicin og alle præmier er helt dækket.

Patienternes valg

Franske patienter kan frit vælge hvilke læger og specialister, de ønsker at se, skriver Shapiro på NPR.org. I Frankrig er der ingen begrænsninger som læger en patient kan se og ingen skal få henvisninger til at se en specialist. Læger kan ordinere en behandling eller medicin efter forgodtbefindende at bedste deal med sygdom eller tilskadekomst. De behøver ikke at holde sig til en liste over procedurer eller lægemidler godkendt af sundheds myndigheder.

Supplerende forsikring nødvendig

En svaghed ved den franske sundhedspleje planen er, at det kun dækker 70 procent af omkostningerne for fleste mennesker. Yderligere 30 procent er typisk betalt med supplerende forsikringer i hele landet. Dette betyder, at borgerne stadig skal betale præmier, selv om de er rimelige, Shapiro rapporter, og ofte delvist betalt af arbejdsgivere. Denne supplerende forsikring ikke har mandat, dog, og folk kan vælge at betale forskellen ud af lommen i stedet.

Udgift som svaghed

Fra et nationalt synspunkt er en betydelig svaghed i den franske plan udgift til skatteyderne. Sundhedsplan finansieres primært gennem indkomstskat, hvilket resulterer i omkring 21 procent af arbejdstagernes indtjening går til at betale for sundhedssystemet, hvoraf lidt over halvdelen er betalt af arbejdsgivere, der har klaget over, at udgiften hindrer deres konkurrenceevne, ifølge rapporten NPR. Og Frankrig har ikke været immune over for stigende udgifter til sundhedspleje. Regeringen har rejst gebyrer for visse tjenester i et forsøg på at tøjle i 2009 sundhed system underskud på 9 milliarder dollars, og det vil sandsynligvis fortsætte til ansigt omkostningsbesparende pres.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com