Hvad er progressiv sygdom?

05/06/2011 by admin

Hvad er progressiv sygdom?

En progressiv sygdom bliver værre eller mere alvorlig med tiden. Det kan indebære flere dele af kroppen, forårsager flere symptomer eller forårsage mere alvorlige symptomer som tiden går. Nogle progressive sygdomme forværres hurtigt, mens andre fremskridt langsommere.

Hvordan Progressive, kroniske og akutte sygdomme afviger

Ordene "akut" og "kroniske" beskriver hvor længe sygdommen varer. En akut sygdom kommer pludseligt, varer kort tid og kan blive bedre på egen hånd. En kronisk sygdom er en, der varer tre måneder eller mere, ifølge det amerikanske National Center for Health Statistics. Uanset om en sygdom er akut, kronisk eller progressiv, kan det være mild, alvorlige eller endog dødelig. En progressiv sygdom ikke kun går ikke væk, det bliver værre. Nogle, men ikke alle, progressive sygdomme er dødelige. Nogle har symptomer, der er ganske alvorlige; andre har mildere symptomer.

Eksempler på Progressive sygdomme

Der er en bred vifte af progressive sygdomme. Sygdomme som Amyotrofisk lateral sklerose (Lou Gehrig sygdom), Alzheimers sygdom, Parkinsons sygdom og dissemineret sklerose medføre skader på nerverne i hjernen eller rygmarven, der skrider frem. Denne voksende skader forårsager problemer med koordination, bevægelighed, muskelstyrke eller, i tilfælde af Alzheimers, hukommelse. I HIV/AIDS ødelægger en virus centrale celler i kroppens immunsystem, hvilket gør det svært for en person til at bekæmpe infektioner fra selv almindelige bakterier.

Behandling af Progressive sygdomme

Mens der er ingen kur for progressive sygdomme, kan de symptomer, de forårsager ofte behandles. Behandlinger varierer med sygdommen. Narkotika hjælpe ofte med at administrere symptomer. I nogle tilfælde, kan kemoterapi, stråling eller kirurgi gøres for at mindske symptomer eller bremse udviklingen af sygdommen. Selv enkle ændringer i kost, motion og andre livsstilsvaner kan have en god effekt på symptomer.

Outlook

Ikke alle progressive sygdomme er dødelige. En sygdom som leddegigt, for eksempel, forårsager ledsmerter og hævelse, stivhed, træthed og undertiden feber, men sjældent dræber. Nye medikamenter og forskning har gjort det muligt for mennesker med HIV-infektion at leve i årtier.

Klare forslag

At have en progressiv sygdom er en løbende belastning på kroppen. Jo sundere en livsstil en person fører, jo bedre hendes krop er i stand til at forsvare sig mod sygdommen. Det betyder at spise en sund kost, får regelmæssig motion, og at få nok hvile. Jo mere en person kender hans sygdom, jo bedre han er i stand til at designe coping strategier til at leve med en progressiv sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com