Hvorfor folk får ondt i maven?

02/26/2010 by admin

Hvorfor folk får ondt i maven?

Forstoppelse

En af de mest almindelige grunde til hvorfor en person kan opleve en mavepine er forstoppelse. Forstoppelse sker normalt for en af to årsager: først, personen har ikke drukket nok vand, hvilket resulterer i tørre vanskelig afføring; for det andet personen er ikke at få nok fiber til at flytte afføring gennem tyktarmen og ud af kroppen. Forstoppelse kan føre til en følelse af oppustethed og smerter i maven.

Infektion

Både bakterielle infektioner og virusinfektioner kan resultere i mavesmerter. Eksempler af bakterielle infektioner, der forårsager dette at forekomme er lungebetændelse, visse typer af seksuelt overførte sygdomme (kønssygdomme), og endda strep hals. Den mest almindelige virusinfektion er gastroenteritis, almindeligvis forkert betegnede som maveinfluenza.

Irritation

Irritation fra en anden kropslig funktionsfejl kan også forårsage mavesmerter. Spørgsmål som blindtarmsbetændelse, inflammatorisk tarmsygdom, mavesår, menstruation kramper og underlivsbetændelse alle forårsage sekundære smerter problemer i mave regionen.

Fødevareallergi

Fødevareallergi er en meget almindelig årsag til mavesmerter. Fødevarer såsom jordnødder eller korn (for dem, der lider af cøliaki) kan forårsage alvorlige mavesmerter når det indtages af en person, der er allergiske over for dem. Dette er normalt en bivirkning af immunsystemets svar til indførelsen af allergenet til fordøjelseskanalen.

Følelsesmæssige

Følelsesmæssige problemer er en af de mest almindelige grunde folk erfaring mavesmerter. Ifølge Mayo Clinic, kan følelsesmæssig nød i form af depression eller angst resultere i fysiske symptomer, herunder en dårlig mave. Praktiserende stress relief og coping øvelser kan hjælpe med at lindre de fleste mave problemer relateret til stress. Hvis du føler dig mavesmerter på grund af angst eller depression på en regelmæssig basis for perioder varede længere end et par uger, tjekke med din læge om andre muligheder for at hjælpe med at kontrollere og regulere din stress og angst niveauer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com