Retsmidler for senebetændelse i albuen

04/18/2010 by admin

Mennesker, der bruger deres albue gentagne gange er tilbøjelige til at få tendonitis, en betændelse i forskellige sener, der opretter forbindelse til knogler i området albue. De mest almindelige typer af senebetændelse er tennis albue (lateral epicondylitis) og golfspillers albue (mediale epicondylitis). Tennisalbue opstår i radial side (uden for del) af albue, når musklerne gnide mod fremtrædende laterale epicondyle knoglen. Golfspillers albue er ulna side (inde i området) og opstår på grund af for meget friktion mellem armmuskler og knoklet mediale epicondyle knoglen. Retsmidler for senebetændelse omfatter en kombination af resten, is, medicin og motion.

Resten, is og varme

Hvis du lider af senebetændelse, du har brug at hvile armen i flere dage for at forhindre yderligere forværring af din skade. I løbet af denne is pause fra aktivitet eller sport, din albue i de første 48 timer. Det er bedst at bruge en ispose, så du kan komprimere det direkte på det angrebne område i 20 minutter. Isen kan bruges flere gange om dagen eller hver tre eller fire timer. Hæve din arm over dit hjerte kan også lindre senebetændelse ved at reducere betændelse. Ice forårsager vasokonstriktion (indsnævring af blodkarrene), der styrer betændelse ved at begrænse strømmen af blod og lymfe til området. Når du har den indledende betændelse under kontrol, kan du begynde at bruge varme til at fremme blodgennemstrømning (med dens helbredende egenskaber) til regionen.

Medicin

Ud over isen og varme, bør du tage en anti-inflammatoriske medicin såsom ibuprofen eller naproxen til medvirke til at reducere hævelse og smerter fra din senebetændelse. Disse medikamenter er COX-2 hæmmere, der kan reducere hævelse og smerter ved at begrænse produktionen af COX-2 enzymer og prostagladins (krop kemikalier), kroppens naturlige inflammatorisk respons til stammer eller skader. Det er normalt sikkert at tage to tabletter hver fire til seks timer, men du bør ikke overstige seks i enhver 24-timers periode. Du lægen kan ordinere orale steroider eller endda kortison skud hvis din senebetændelse ikke starter forbedre.

Øvelser

Efter en periode med inaktivitet, vil øvelser hjælpe løsne og styrke sener og muskler i området albue. Hvis du har tennisalbue, stå ved siden af væggen. Sted på bagsiden af din hånd (den ene berøres ved senebetændelse) mod væggen med fingrene står over for. Anvender gradvise pres til hånd og holde i 30 sekunder. Gentag øvelsen tre gange og gøre det hele dagen. Golfspiller albue, læg håndfladen mod væggen med fingrene peger nedad. Hold i 30 sekunder, slappe af og gentage to gange mere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com