Problemer leve uden en skjoldbruskkirtlen

03/20/2010 by admin

Almindelige årsager til at fjerne skjoldbruskkirtlen omfatter kræft i skjoldbruskkirtlen, forstørret skjoldbruskkirtel og ukontrollabel hyperthyreoidisme. Livet efter en person, der har deres skjoldbruskkirtel fjernet kan være normale og sunde. En patients sundhed efter operationen afhænger af, hvor meget af skjoldbruskkirtlen er fjernet. Hvis du tage passende skridt til at forbedre din sundhed efter thyroidektomi, kan du undgå de problemer, der kan opstå efter operationen.

Delvis thyroidektomi

Hvis en del af skjoldbruskkirtlen er fjernet, overtager hvad forbliver normalt funktionen af den manglende kirtel. Hormonbehandling er normalt ikke nødvendig i forbindelse med en delvis thyroidektomi. Mange Endokrinologer vælge denne metode for kirurgi med håb om at undgå en underaktiv skjoldbruskkirtel. Det er dog muligt for den resterende del af thyreoideafunktion at blive skæve. I dette tilfælde er korrekt behandling påkrævet. Dette kan omfatte en anden operation og den efterfølgende fjernelse af resterende skjoldbruskkirtlen.

Hypothyroidism

Hvis hele skjoldbruskkirtlen er fjernet, kan det tage lidt tid at finde den rette balance i medicin og hormonbehandling narkotika. Da kroppen kan ikke længere producere thyroid hormon, vil en person falde ind i en tilstand af hypothyreoidisme eller underaktiv skjoldbruskkirtel.

Hypoparathyroidism

Hypoparathyroidism er en endokrine lidelse, der skyldes ofte efter skjoldbruskkirtlen fjernelse eller beskadigelse af skjoldbruskkirtlen. Hypoparathyroidism opstår når Biskjoldbruskkirtlerne i halsen ikke producerer nok hormon, parathyroidea hormon. Nogle af symptomerne omfatter prikkende fornemmelse i de læber, fingre og tæer, kramper muskler, smerter, tørt hår, skøre negle og hud tørhed, problemer med synet og mange andre sundhedsspørgsmål.

Hypocalcæmi

En af de mest almindelige komplikationer efter en thyroidektomi er en mangel på calcium kaldet hypocalcæmi og kan være relateret til hyperparathyroidisme. Parathyroidea kontrollerer calcium-niveauet i kroppen, men hvis disse er beskadiget under operationen, kan det medføre parathyroidea til at holde op med at kontrollere calcium og resultere i lavere niveauer. Almindelige symptomer omfatter følelsesløshed og snurren, ændringer i huden sensation, hovedpine, muskelkramper og en stigning i angst og depression. Symptomerne begynder normalt inden for et par dage efter operationen.

Hormonbehandling

Det vil være nødvendigt at tage skjoldbruskkirtlen udskiftning medicin for resten af dit liv. Disse er nødvendige for at opretholde flere kropsfunktioner, herunder metabolisme. En endokrinolog vil kræve regelmæssige blodprøver for at afgøre, hvor meget hormon udskiftning medicin du har brug for og blod arbejde fortsætter indtil din thyroideahormonniveauerne er stabil. Selv når din hormonniveauer er stabil, vil hormonbehandling være påkrævet. Når en person er stabil, bør de kontrolleres en gang årligt.

Thyroxin tabletter

Hvis du havde kræft, kan det være nødvendigt at tage thyroxin tabletter, som vil hjælpe med at forhindre kræft fra tilbagevendende. Thyroxin tabletter stopper kroppen i at producere TSH, som hjælper nogle kræft typer vokse.

Overvejelser

Leve uden en skjoldbruskkirtlen vil kræve flid, du vedligeholde din egen sundhed så meget som muligt ved at have regelmæssige læge besøg og blod arbejde. Bevare hormonniveauer er nødvendigt efter at have en skjoldbruskkirtlen fjernet og kræver daglig medicin og regelmæssig overvågning.

Der er ingen måde at forhindre en underaktiv skjoldbruskkirtlen, så hormonbehandling er en standardbehandling. Da der er ingen metode til at kurere hypothyroidisme, er det vigtigt at erstatte hormonniveauer. Igangværende skjoldbruskkirtlen kontrol er afgørende for at opretholde en sund krop. Regelmæssige blod arbejde vil hjælpe med at forhindre overdreven udskiftning af hormonniveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com