Vestibulære Stimulation og autisme

06/08/2011 by admin

Vestibulære Stimulation og autisme

De fleste mennesker er fortrolige med de fem sanser smag, berøring, lugt, syn og hørelse. Disse er de langt sanser. Mindre velkendt er de i nærheden af sanser: taktile, proprioceptive og vestibulære. Forfatter og pædagog Carol Stock Kranowitz, M.A., definerer sensoriske forarbejdning som metoder som hjernen opfatter og organiserer de oplysninger, det modtager fra vores krop via vores langt og i nærheden af sanserne.

Autisme prævalens

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC), er forekomsten af autisme spektrum forstyrrelser vokset til et gennemsnit på 1 i 110 børn.

Autisme karakteristika

Autisme samfund i Amerika (ASA) definerer autisme som en lidelse, der påvirker hvert barn entydigt, men primært påvirker kommunikationssprog/evner, sociale færdigheder, adfærdsmønstre og sensoriske forarbejdning.

Vestibulære sans

Den vestibulære sans kan hjernen til at behandle kroppens bevægelse, balance og tyngdekraft. Denne følelse er ofte kompromitteret hos personer med autisme.

Vestibulære forstyrrelse

Ifølge Kranowitz, vestibulære udfordringer kan udtrykke sig på flere måder: enten intolerance over for eller trang til bevægelse, problemer med balance, dårlig muskeltonus og sprog eller visuelle forarbejdning vanskeligheder.

Vestibulære Stimulation

Den vestibulære sans er vores mest primale følelse, siger Kranowitz, og mens forældrene kan tilbyde vestibulære stimulation aktiviteter som spinning, rokkende og hoppe, hun også opfordrer dem til at gå langsomt og søge hjælp fra en ergoterapeut, uddannet i sensorisk integration.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com