Ledelse retningslinjer for koronar arteriesygdom

02/19/2011 by admin

Koronararteriesygdom, hvor de transporterer blod til hjertet arterier bliver tilstoppet, er den mest almindelige type af hjertesygdom og er den hyppigste årsag til hjerteanfald. Koronararteriesygdom kan også svække hjertet over tid fordi oprustning i arterierne forhindrer en tilstrækkelig forsyning af blod fra at nå hjertet, hvilket fører til ændringer i hjerterytmen og hjertesvigt. Retningslinjer for styring af koronar arteriesygdom fokus på livsstilsændringer, medicin til at lindre symptomer eller langsom ophobning af plak, og kirurgiske procedurer at unclog eller omdirigere blokerede arterier.

Livsstilsændringer

Den førende behandling anbefaling at administrere koronararteriesygdom er at foretage ændringer til patientens livsstil - de fleste af disse ændringer omfatter ændring af kost og øget motion. Retningslinjerne, der tyder på, at patienter bør følge en hjerte-sund kost, der fokuserer på mindre rødt kød, lav eller reduceret fedt mejeriprodukter, fuldkorn, frugter, grøntsager og magre fisk og kød. At opnå og fastholde et blodtryk på 120/80 mm/Hg er kritisk, som kontrollere kolesterolniveau. Læger anbefaler, at patienter bør holde deres LDL kolesterol under 100 mg/dL. Patienter, der ryger bør stoppe; retningslinjerne anbefaler selv, at patienter med koronararteriesygdom undgå passiv rygning så meget som muligt. En anden førende livsstilsændring nævnt i de fleste retningslinjer for behandling er at lære hvordan man bedre håndtere stress. En hyppig udløser for hjerteanfald er en stressende begivenhed. Patienter, der udvikler sunde måder at håndtere stress--såsom motion--vil klare sig bedre end dem, der styre stress på usunde måder--som ved overspisning og rygning.

Medicin kan hjælpe med at støtte livsstilsændringer

Retningslinjer for koronar arteriesygdom anbefale medicinsk behandling for en række årsager. Måske ikke var ændringer i livsstil og kost reducerer patientens risikoen for et hjerteanfald. Patienten kan også stadig lider symptomer eller fortsætte med at udstille højt blodtryk eller højt kolesterol. Bekymringer om koagulation (hvilket kan føre til et hjerteanfald) er også en væsentlig årsag til at starte medicinsk behandling. Medicin kan hjælpe lindre eller behandle disse symptomer omfatter sådanne optioner som aspirin eller andre antikoagulantia (for blodpropper), statiner (for kolesterol), nitroglycerin (til at spile blodkar), ACE-hæmmere (for patienter med høj risiko for en blodprop i hjertet) og beta-blokkere (for unormal hjerterytme og blodtryk). Læger kan også ordinere fiskeolie kosttilskud. Disse kosttilskud, rig på omega-3 fedtsyrer, kan hjælpe med at reducere kolesterol og triglycerider og forhindre koronararteriesygdom forværring.

Kirurgiske procedurer

Hvis patientens symptomer er alvorlige nok, eller hvis hans symptomerne ikke reagerer godt på narkotika eller ændringer i kost og livsstil, retningslinjerne anbefaler at lægen overveje kirurgiske procedurer. De fleste procedurer for koronar arteriesygdom indebærer enten frigive en delvist blokerede arterie (ballonudvidelse) eller omgå den blokerede del af en arterie (koronararterie bypass graft).

Angioplastik er en procedure, hvor en kirurg tråde en tynd wire op en patientens vener til at komme til den blokerede del af arterien. Wiren har normalt en ballon eller anden enhed er knyttet. Når kirurgen bliver ledning til den tilstoppede del af arterien, puster han ballonen for at fjerne blokeringen af arterien og genskabe normal blodgennemstrømning. Sommetider placere kirurger også en stent i arterien til at forhindre det i at blive blokeret igen. Stenter er små mesh rør, der holde blodkar åben.

Koronararterie bypass graft (bypass-operation eller CABG) er en procedure, hvor en kirurg tager et stykke af en vene eller arterie fra en anden del af patientens krop og kirurgisk tillægger det koronararterie at omgå blokeringen. Omdirigering blodgennemstrømningen i denne måde er en kompliceret procedure, men det forbedrer blodtilførslen til hjertet og kan forebygge et hjerteanfald.

En vigtig del af anbefalingerne for disse kirurgiske procedurer er en intensiv motion og uddannelsesprogram, der indebærer et team af læger, sygeplejersker, diætister, fysioterapeuter og mental sundhed rådgivere at hjælpe patienten til at inddrive fuldt ud fra proceduren.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com