Global opvarmning & dens virkninger på savanner

07/17/2011 by admin

Global opvarmning & dens virkninger på savanner

Global opvarmning har potentiale til at ændre de klimatiske forhold, der bidrager til den savanna enestående landskab. En savanne er en græsarealer, der bygger på tør og våd sæsoner til at opretholde sin vegetation. Savanne består normalt af store områder med græs, med et par høje træer. Nogle få flere årlige regn end andre, men flere dyrearter lever af dens vegetation. En stigning i de globale temperaturer påvirker direkte mængden af nedbør, der forekommer i savanne. Drastiske stigninger eller fald i mængden af nedbør kunne ødelægge vegetationen og forårsage flere arter at uddø.

Nedbør stiger

Global opvarmning kunne ændre mængden af nedbør, savanner modtager hvert år. Den tørre sæson kunne blive elimineret, forårsager mængden af træer og buske til at overhale græsarealer. Stabil savanner modtage mindre regn om året, hvilket begrænser trævækst og giver græsset til at vokse. Ustabile savanner modtage flere årlige regn, men de tørre årstider hjælper med at balancere mængden af trævækst. I tørre sæsoner forekommer lynnedslag ofte i tropiske savanne, hvilket resulterer i fysiske ødelæggelse af højere træer. Dyrs græsning i græsland også hjælper med at kontrollere mængden af nye træer.

Tropisk regnskov

Hvis nedbør stiger markant og træer begynder at overhale af savanne vegetation, menes det, at de vil blive tropiske regnskove. Uden balance mellem græsarealer og træer, kan blive påvirket fødevareforsyning for flere dyrearter. Nogle af disse arter omfatter elefanter, giraffer og løver. Disse dyr kan blive tvunget til at finde nye levesteder til at overleve. Der er en chance for at de ikke alle være i stand til at finde en passende fødevareforsyning og ville potentielle udryddelsestruet.

Plante udryddelse

Udover den potentielle udryddelse af dyrearter, kunne flere plantearter, der er unikke for savanner være truet af den globale opvarmning. En forstyrrelse i mængden af nedbør kan forårsage planter og træer, der findes kun i visse regioner i verden til at forsvinde. Ifølge Paul Browns artikel med titlen "En unaturlig katastrofe: Global opvarmning til dræbe off 1 Million arter", der løb i Det Forenede Kongerige Guardian avis i 2004, op til 70 arter af planter, der vokser kun i den brasilianske Savanna vil dø ud. Det menes, at disse udryddelser ville have en direkte indvirkning på atmosfærens vand og kulstofkredsløbet.

Tørke

Nogle modeller forudsiger, at global opvarmning kan forårsage øget perioder med tørke i nogle savanner. Alvorlig tørke kan føre til nogle af de samme problemer som øget nedbør. Et fald i vegetation kan føre til hungersnød og tabet af et egnet levested for dyr, der bor i savanne.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com