Ernæring for Post Polio syndrom

07/03/2010 by admin

Ernæring for Post Polio syndrom

Overlevende af polio kan være i risiko for at udvikle post-polio syndrom eller PPS. KKS er en sygdom, påvirker tidligere beskadiget muskel, skelet og neurale systemer i overlevende af polio. Ældre voksne rammes oftere, især hvis de oplevede en svær form af polio, da de var yngre. Symptomer omfatter muskelatrofi og svaghed, vejrtrækningsbesvær, ledsmerter, muskelsmerter og skoliose. Ordentlig ernæring og en afbalanceret kost kan udnyttes til at hjælpe kroppen fortsætte med at arbejde på sit bedste og holde styrke i muskler så længe som muligt.

Kalorieindtag

Personer diagnosticeret med PPS skal sørge for at spise nok kalorier om dagen for deres alder og energiniveau. Ifølge USDA Center for ernæringspolitik og fremme, voksne hunner kræver mellem 1600 og 2400 kalorier pr. dag, mens mandlige voksne brug for mellem 2000 og 3200. Disse nøjagtige tal er baseret på alder og daglige aktivitetsniveau, så aktive voksne har brug for flere kalorier dagligt. Det er vigtigt, at personer med KKS ikke væsentligt går over deres anbefalede daglige kalorie niveau, da overvægt kan bidrage til yderligere problemer med syndromet.

Betydningen af Protein

Voksne med PPS har brug for en afbalanceret kost baseret på byggestenene i magert kød og proteinkilder for at opretholde muskelstyrke. Magert kød og proteinkilder omfatter kylling, svinekød, magert rødt kød, fisk, nødder, frø og bønner. Voksne skal typisk mellem fem og seks ounce af protein pr. dag, hvor en ounce er lig med ét æg, en fjerdedel kop kogte bønner eller ½ ounce af nødder og frø. Det er vigtigt at variere disse kilder til protein dagligt at maksimere ernæringsmæssige fordele.

Andre ernæringsmæssige krav

Tres procent af PPS enkeltes kost bør være fra korn. Mindst halvdelen af de korn, der er spist hver dag skal være fuldkorn. Grøntsager bør spises oftere end frugter, og farverne bør variere for at levere en bred vifte af næringsstoffer. Mælk, yoghurt og hytteost er sunde mejeriprodukter, der bør indtages dagligt sammen med sunde fedtstoffer såsom olivenolie, kokosolie, vindruekerneolie og solsikkeolie.

Andre overvejelser

Ældre voksne med PPS kan have svært ved at være aktive på grund af den tilstand, som kan omfatte problemer shopping og madlavning sund, afbalanceret måltider. Det er vigtigt at gøre dette til en prioritet, fordi det kan reducere symptomerne på syndromet og opretholde en mere aktiv livsstil i en længere periode. Voksne med PPS nødt til at sikre, at de får nok kalorier om dagen inden for de rette fødevaregrupper. Konsultere en ernæringsmæssige rådgiver eller læge kan være en nyttig måde at sørge for, at kosten er på vej.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com