Øjenproblemer med leddegigt

06/15/2010 by admin

Leddegigt (RA) er en form for gigt, der forårsager smerte og inflammation i leddene. Betingelsen er alvorlige nok til at forårsage leddeformiteter i nogle tilfælde. Ud over fælles vanskeligheder, kan reumatoid arthritis føre til problemer med øjnene. Med tidlig diagnosticering og korrekt behandling, kan nogle af disse øjenlidelser vedligeholdes og kontrolleres.

Uveitis

Uveitis er en tilstand, der ofte påvirker uvea del af øjet i mennesker med RA. Uvea består af iris, årehinden i øjet (blodkar bag nethinden) og corpus ciliare, som er det væv, der forbinder iris med årehinden. Denne tilstand forårsager øje rødme, smerte, lysfølsomhed, nedsat og sløret syn og mørke flydende pletter i linje af synet. Hvis uveitis er venstre ubehandlet det kunne resultere i tab af synet og ardannelse i øjet. Behandling af uveitis i reumatoid artrit patienter omfatter en anti-inflammatoriske medicin, såsom et binyrebarkhormon, der kan administreres i øjendråber.

Keratoconjunctivitis Sicca

Keratoconjunctivitis sicca påvirker omkring en fjerdedel af folk med RA. Denne tilstand forårsager irritation af conjunctiva, foring på indersiden af låget, og hornhinden, som er en klar beskyttende film der dækker den hvide del af øjet. Keratoconjunctivitis reducerer også øjets tåreproduktion. Symptomerne omfatter lysfølsomhed, rødme, kløe, brændende fornemmelse, tørhed og tåreflåd. Behandling af denne tilstand omfatter øjendråber for at hjælpe øjnene gøre tårer igen.

Scleritis

Scleritis er betændelse i den hvide del af øjet og findes ofte hos patienter med RA Denne tilstand forårsager rødme, smerte, sløret syn og lysfølsomhed. Scleritis behandles med anti-inflammatoriske medicin såsom kortikosteroider i øjendråber og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) for smerte.

Grøn stær

Grøn stær forårsaget af RA påvirker synsnerven. Denne betingelse er vanskelige at behandle i de tidlige stadier, fordi der er få synlige symptomer. Efterhånden som tilstanden udvikler sig, er der en mærkbar tab af perifert syn, glorier set omkring lys, opkastning, hovedpine og forhøjet tryk i øjet. Årlige øjenundersøgelser kan hjælpe med tidlig påvisning. Er undertiden uoprettelige skader, eller operation kan være nødvendig.

Management

Med tidlig påvisning, kan de fleste af disse betingelser forårsaget af RA let behandles. Det er vigtigt at få årlige øje eftersyn af din øjenlæge eller aftal tid hvis du bemærker nogen symptomer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com