Hvordan man undgår problemer med skjoldbruskkirtlen

11/17/2011 by admin

Skjoldbruskkirtlen, et organ, der er placeret på forsiden af halsen, tager jod fra blodet og producerer hormonet thyroxin. Skjoldbruskkirtlen kaldes kroppens termostat, har indflydelse på vores kropstemperatur, stofskifte og vækst. Problemer med skjoldbruskkirtlen afholdt kan være en overaktiv skjoldbruskkirtel, en underaktiv skjoldbruskkirtlen eller kræft i skjoldbruskkirtlen. Med en underaktiv skjoldbruskkirtlen producerer skjoldbruskkirtlen ikke nok hormon; mens der i en overaktiv skjoldbruskkirtel, det producerer for meget af visse hormoner i kroppen.

Instruktioner

• Kend din genetiske historie. Desværre, vi er ikke i stand til at vælge vores forældre og problemer med skjoldbruskkirtlen er ofte arvelig. Hvis din familie har en historie af sygdom i skjoldbruskkirtlen, har din læge med jævne mellemrum kontrollere din skjoldbruskkirtel til at forhindre alvorlige problemer ved at behandle alle spørgsmål så tidligt som muligt.

• Undgå udsættelse for stråling. Risikoen for kræft i skjoldbruskkirtlen er større for dem, der har haft strålebehandling, eller som har haft andre eksponering for stråling.

• Tage kaliumiodid hvis du bor tæt på eller arbejder i et atomkraftværk. Kaliumiodid hjælper med at forhindre kræft i skjoldbruskkirtlen. Konsultere din læge, hvis det ville være passende for din situation.

• Overvåge den medicin, du tager. Bivirkninger af nogle medikamenter kan bidrage til problemer med skjoldbruskkirtlen. Læs advarselsmærkater på medicin, og rådføre sig med din læge og apotek på mulige komplikationer til din skjoldbruskkirtel.

• Behandling af en jodmangel. Jodmangel kan bidrage til problemer med skjoldbruskkirtlen resulterer i tilstrækkelig produktionen af skjoldbruskkirtelhormoner. Fødevarer tilsat jod salt og fisk og skaldyr indeholder spormængder af jod.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com