Tegn & symptomer på lungetuberkulose

09/25/2011 by admin

Tegn & symptomer på lungetuberkulose

Pulmonal tuberkulose (TB) er en infektion forårsaget af Mycobacterium tuberkulose bakterier. TB kan være latent eller aktiv. Med latent TB infektion ligger hvilende i kroppen, er ikke smitsom og patienten viser normalt ingen symptomer. Med aktiv TB, patienten er smitsom og kan vise symptomer. TB kan behandles, men er stadig betragtes som en potentielt alvorlig sygdom og, ved Mayo Clinic estimering, dræber næsten to millioner mennesker hvert år. TB er steget siden 1980 ' erne, med HIV/AIDS og fremkomsten af resistente stammer.

Lunge tegn og symptomer

TB påvirker primært lungerne som kroppen former vækster eller knuder omkring bakterier i lungevæv. Disse knuder skade lungevæv, forårsager svær hoste, blodigt opspyt og brystsmerter. Den hoste kan vare i tre uger eller mere, og brystsmerter generelt opstår med vejrtrækning eller hoste.

Systemisk tegn og symptomer

Fordi TB er en bakteriel infektion, vil kroppen forsøge at skabe et fjendtligt miljø for at dræbe bakterier. Feber er en af kroppens første forsvar mod invaderende patogener og er et almindeligt symptom på en aktiv TB infektion. Patienterne kan også opleve nattesved, kulderystelser og træthed i forening med feber. Feber og lunge symptomerne kan også forårsage tab af appetit. Hvis tab af appetit fortsætter, kan det føre til vægttab.

Usædvanlige tegn og symptomer

Mens TB er ofte tænkt som en lungesygdom, kan det påvirke andre strukturer. Hvis bakterierne sprede sig til andre områder af kroppen, kan patienter opleve forskellige symptomer, afhængigt af de strukturer, der er berørt. Hvis bakterierne spredes til nyrerne, kan patienter opleve lændesmerter og blod i urinen. Hvis det findes i rygsøjlen, kan bakterier forårsage smerter langs rygsøjlen og hovedpine.

Tuberkulose versus andre sygdomme

Tegn og symptomer på TB kan efterligne andre respiratoriske sygdomme som influenza og bronkitis. Det er muligt for patienter at have symptomer så mild, at de ignorerer dem eller forveksle disse symptomer for noget andet. Det er muligt at have aktiv TB og har ingen symptomer overhovedet. Mennesker med risiko for TB--som sundhedspersonale og dem med HIV/AIDS--- og dem, der tror de kan have TB bør konsultere en læge eller pulmonal specialist.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com