Kortison for rygsmerter

03/31/2012 by admin

Kortison er et hormon, der produceres naturligt af binyrerne, når kroppen er under stress og er en vigtig kemikalie for at reducere inflammation. Syntetisk fremstillet kortison injiceres ofte i kroppens bløde væv, områder omkring led og sener eller regionerne epidural i rygsøjlen at give kortsigtet lindring af senen og fælles ubehag eller smerter i næste og tilbage. Ifølge Gerard Melanga, MD kræver 60 procent af patienter bare en kortison injektion til at opleve en vis grad af gavnlige smertelindring.

Epidural Steroid injektion

Selv om der er tre hovedtyper af kortison indsprøjtninger, ordinere læger en epidural steroid injektion for at lindre rygsmerter. Kortison steroid, som er anderledes end de steroider misbrugt af atleter, fungerer på betændte nerveender snart efter en læge sprøjter det ind i epidural regionen af rygsøjlen omkring dura, en sac-lignende membran, der omslutter rygmarven og spinal nerver. Ved at reducere hævelse af spinal nerver, der er nedsat smerter forbundet med betingelser såsom iskias, spinal stenose, gigt og degenerative disc sygdom.

Procedure

Selvom detaljerne i hver injektion procedure kan variere afhængigt af patient og læge administrere skud, er der nogle almindeligheder om hvad patienten kan forvente. Patienten kan ligge på maven, kruset på hans side, eller sidde oprejst på tabellen X-ray. Lægen derefter renser og anesthetizes injektionsstedet og bruger en live X-ray, kaldet en billedforstærker, til at hjælpe direkte nål til epiduralrummet. Når der, lægen først tilfører en kontrast farvestof for at tjekke for nål nøjagtighed og derefter sprøjter kortison løsning. Efter proceduren, patienten hviler og er overvåges for 15 til 20 minutter før du går hjem.

Fordele og ulemper

Injektion, administreres på stedet af smerte, er ofte en forebyggende første-trin til kirurgi og kan give patienten lige nok mobilitet til at gå videre med alternative terapeutiske og rehabiliterende programmer. Derudover kan ambulant procedure udføres ved hjælp af en lokalbedøvelse, giver næsten øjeblikkelig lindring med minimale bivirkninger. Nervøse patienter kan kræve IV sedation under proceduren, hvilket resulterer i en længere restitutionstid efter injektionen. Nogle ømhed og lokal blødning kan opstå, samt en midlertidig stigning i den oprindelige smerte. Ulemper ved langvarig brug af kortison indsprøjtninger kan også omfatte vægtøgning, øget blodtryk og nedsat knogledensitet.

Risici

Patienter, der ikke bør have en kortison injektion er dem, der lider af en lokal eller systemisk infektion, gravide kvinder, eller dem med enhver type af blødning lidelse eller tager blodfortyndende medicin. Mennesker, der bør være forsigtige når overvejer proceduren, der er dem, der kan være allergiske over for kortison løsning, har eksisterende hjertelidelser eller har en igangværende medicinsk tilstand, såsom diabetes eller nyresygdom.

Overvejelser

Selv om smertelindring forbundet med kortison indsprøjtninger kan vare alt fra en måned til et år, er det stadig kun en kortsigtet løsning til hvad der kunne være kroniske smerter. Sjældent kortison indsprøjtninger alene "ordne" det underliggende problem. Når det er relevant, bør patienter bruge dem sammen med en form for terapeutisk program for at modtage maksimalt udbytte.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com