Glucophage bivirkninger

08/17/2010 by admin

Glucophage er en receptpligtig medicin anvendes til behandling af personer med type 2 diabetes. Det bruges til at hjælpe med at kontrollere højt blodsukker niveauer og fungerer ved at gøre kroppen mere følsomme over for insulin det producerer og begrænse mængden af sukker produceret i leveren og absorberes i tarmene. Glucophage fungerer bedst, når patienter bruger det sammen med en ændring i kost og motion til at styre deres diabetes. Glucophage er fremstillet af narkotika maker Bristol-Myers Squibb og er også tilgængelig i generisk form under navnet metformin.

Mælkesyre acidose

I meget sjældne tilfælde, kan glucophage forårsage en eventuelt livstruende tilstand, der kaldes mælkesyre acidose. Betingelsen er mere almindelig hos ældre, personer med nyre eller leversygdom, folk, der har lavt iltindhold eller kredsløbsproblemer, og dem, der er dehydreret eller bruge alkohol stærkt. Symptomer af mælkesyre acidose bør indberettes til din læge straks. De omfatter usædvanlig træthed eller sløvhed, muskelsmerter, kolde eller blå hud, kuldegysninger, åndedrætsbesvær eller en uregelmæssig eller langsom usædvanlig hjerterytme.

Abdominal bivirkninger

Nogle mennesker tager Glucophage kan opleve halsbrand og fordøjelsesbesvær, kuldkaste mave, kvalme og opkastning som en bivirkning af medicinen. Ingen af disse er anledning til bekymring.

Fordøjelsessystemet bivirkninger

Diarré og tarmluft er undertiden opleves af diabetespatienter, der tager Glucophage. Disse bivirkninger er normale og angiver ikke et problem, men kontakt din læge, hvis de bliver generende.

Hovedpine

Nogle mennesker tager Glucophage vil opleve hovedpine som en bivirkning, og dette er ingen grund til bekymring. Patienter kan tage over-the-counter smertestillende midler til at afhjælpe dette nogle gange generende bivirkning.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger af glucophage, der kan indikere, at et problem har udviklet, som kan kræve medicinsk behandling omfatter følgende: brystsmerter eller ubehag, muskelsmerter eller svaghed, svimmelhed eller svimmelhed, kuldegysninger, feber, vedvarende halsbetændelse og usædvanlige eller vedvarende mavesmerter eller ubehag. Kontakt din læge omgående, hvis du oplever nogen af disse bivirkninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com