Hvad vitaminer er i majroer?

08/01/2012 by admin

Hvad vitaminer er i majroer?

Majroer er lavt kalorieindhold rodfrugter, der indeholder 28 kalorier pr. 100 g. tilgængelige året rundt, majroer blomstre i dårlig jord og modstå frost og mild frysning. Når set som en fattig mand mad, er de steget i popularitet, især i det sydlige USA. De sælges ofte bundter eller toppet. Når du køber majroer på markedet, undgå de større, mere modne rødder. I stedet vælge lille, fast og runde rødder, som giver et delikat sød smag og mere næringsværdi.

Vitamin A

Majroer, som ofte kasseres før madlavning, er rige på beta-caroten, en vigtig antioxidant, som kroppen omdanner til a-vitamin. En kop kogte grønne udbytter næsten 7.500 IE vitamin A. Denne vigtige vitamin er afgørende for vækst og celle udvikling. Det bidrager til at opretholde sund hud, knogler, gummer, tænder og negle. En mangel på vitamin A kan forårsage natteblindhed, tør hud og øjne og gøre dig mere modtagelig for infektioner.

Vitamin B--folinsyre

Majroer er også gode kilder til folinsyre eller folat. Kroppen omdanner dette B-vitamin i enzymer, der gør DNA, RNA og røde blodlegemer. En mangel på folinsyre kan forårsage unormale røde blodlegemer, anæmi, vægttab og fosterskader i udviklingen af fostre.

C-vitamin

En kop kogte majroe rødder giver ca. 18 mg C-vitamin, mens 1 kop kogte grønne giver 40 mg for samme vitamin. Også kaldet ascorbinsyre, C-vitamin hjælper med at sænke risikoen for hjertesygdomme og visse kræftformer. Det kan også hjælpe med at mindske sværhedsgraden og forkorte varigheden af forkølelse. Mangler i C-vitamin kan forårsage løse tænder, blødning tandkød, blå mærker, tab af appetit og dårlig heling.

Vitamin K

Majroer er også gode kilder til vitamin K. Leveren kræver vitamin K til fremstilling af Blodproteiner, der er af afgørende betydning for blodpropper. Regelmæssig indtagelse af dette vitamin kan øge knogletætheden og bidrage til at reducere fraktur. Mangler i vitamin K kan forårsage overdreven blødning og let blå mærker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com