Behandlingsmuligheder for svær skoliose

04/16/2012 by admin

Skoliose er et begreb, der refererer til krumning af rygsøjlen. I stedet for en "lige ryg", vil dem, der lider af skoliose har en ryg, der har en "S" form. Skoliose er en tilstand, der vil gradvist blive værre med tiden. Behandlingsmuligheder for skoliose varierer, men kirurgi er den mest almindelige behandling for alvorlige tilfælde af sygdommen.

Kirurgi

Kirurgi, hvilket sker normalt kun på voksne, hjælper med at rette ryggen ved at fusionere ryghvirvler sammen. Operationen sker gennem snit langs ryggen, mens i nogle tilfælde læger kan også fuse ryghvirvler med indsnit langs siderne. Ifølge Mayo Clinic, vil operation for børn opstå, hvis krumning er større end 40 grader.

Fusion og stænger

Kirurgi tillader rygsøjlen at smelte eller Forbind svarer til når en brudt knoglen heler. For at hjælpe ryghvirvler smelte sammen, kan stænger, skruer eller kroge indsættes i rygsøjlen for at holde ryghvirvler lige og tæt sammen. Ifølge Mayo Clinic hjælpe udtænker som stænger og skruer også "gælder kraft til rygsøjlen at bidrage til at afhjælpe deformitet og hjælpe med at rette kurven."

Afstivet

Seler er ofte brugt i mindre alvorlige tilfælde af skoliose og anvendes ikke til alvorlige tilfælde. Seler hindre tilstand forværres. Seler forbedrer ikke betingelsen. Ifølge Mayo Clinic: "iført en bandage ikke helbrede skoliose, eller vende kurven, men det normalt forhindrer yderligere progression af kurven."

Ikke-undvigende teknikker

Elektronisk stimulation og Kiropraktisk manipulation af rygsøjlen er andre muligheder for skoliose behandling. Fysioterapi og motion kan også bruges til at styrke rygmuskler.

Manglende beviser

Mens motion, elektronisk stimulation og Kiropraktisk manipulation kan hjælpe, er der ingen beviser til at støtte dem, så der er ingen beviser, at nogen af disse metoder er stensikre metoder til skoliose behandling. Ifølge Mayo Clinic: "der er ingen beviser for, at nogen af disse metoder forhindrer spinal krumning i skrider frem. Selv om motion alene ikke kan stoppe skoliose, kan motion have gavn af bedre generelle sundhed og velvære. "


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com