Prognosen af glioblastom

05/17/2012 by admin

Glioblastom multiforme er en ondartet svulst af glial væv i hjernen. Ifølge medifocushealth.com, begynde 50 procent af hjernetumorer i gliaceller, som er støttende væv i hjernen.

Symptomer

Glioblastom producerer symptomer på en hovedpine, krampeanfald og apati. Svaghed af motoriske funktioner bliver mere udbredt med kompression af hjernestrukturer. Hastigheden af symptom præsentation varierer fra en langsom indsættende pludselige forekomst.

Årsag

Der er ingen specifikke årsager til gliomer, eller hjernetumorer, som de forekommer sporadisk. Øget hyppighed opstår med arvelige Li-Fraumeni syndrom, knolde sklerose og nonpolyposis tyktarmskræft.

Diagnose

Diagnosen er afsluttet med en fysisk undersøgelse og imaging med en CAT-scanning, Mr eller Mrs A biopsi af området bekræfter diagnosen.

Behandling

Glioblastom behandles med operation for at fjerne svulsten, efterfulgt af strålebehandling. I nogle tilfælde, er kemoterapi tilføjet som en forebyggende behandling.

Prognose

Overlevelsesraten for tilfælde af glioblastom er lav. Ifølge childrenshospital.org, har kun 5 procent af patienterne en fem-årige overlevelsesrate. I bedste fald viser tumorer radikalt fjernet og behandlet med stråling har en 25 procent fem-årige overlevelsesrate. Yngre patienter har højere overlevelsesrate.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com