Hvad er funktionerne af Baby fedt?

02/20/2012 by admin

Hvad er funktionerne af Baby fedt?

Baby fedt, ofte kendt som brunt fedtvæv eller brunt fedt, er fremherskende i nyfødte babyer og små børn. Det tjener flere vigtige funktioner i det første år af livet, og som mere forskning antyder, muligvis godt ind i voksenalderen.

Hjernens udvikling

Der er en klar sammenhæng mellem baby fedt og hjernens udvikling. Ifølge Stephen C. Cunnane, hvis bog "Overlevelse af de tykkeste: The nøgle til menneskelige hjerne udvikling" analyseret rollen af baby fedt i hjernens vækst, den store størrelse af den menneskelige hjerne og den hurtige tempo hvor den udvikler sig i det første år af livet er en af de største grunde menneskelige babyer har mere fedt end andre primat babyer. Spædbørn har brug for en indbygget ressource af energi til deres voksende hjerner, og overskydende baby fedt tjener dette formål.

Termoregulering

En af de andre vigtigste funktioner af baby fedt er termoregulering, som opretholder en baby balance mellem varmetab og varmeproduktion. Ifølge Kent B. Whitaker i hans bog, "Omfattende Perinatal og Pediatric Respiratory Care," babyer afhængige af fedt til at producere varme, fordi de ikke har kuldegysninger reflekser eller evnen til at generere varme gennem øget aktivitet. De er også mere modtagelig for kulde end voksne på grund af en højere forholdet mellem kroppens overflade til kroppen volumen, en højere andel af hoved areal og en underudviklet nervesystem. Baby fedt er en stor måde som babyer er i stand til at regulere deres kropsvarme.

Bekymringer

Mens baby fedt har sine funktioner, det også giver anledning til bekymring. Flere nyere undersøgelser har korreleret, at være i den høje ende af baby vægt diagram med øget risiko for fedme og vægt problemer i barndommen og voksenlivet. En undersøgelse i Journal of Obesity, fandt, at babyer seks måneder og yngre er 60 gange mere sandsynligt at blive overvægtige end børn i alderen var 20 år siden. En Harvard-undersøgelsen, offentliggjort i tidsskriftet Pediatrics, fandt, at tunge spædbørn var mere tilbøjelige til at have vægt spørgsmål af den gang de var småbørn.

Andre udtalelser

Stadig, den buttede baby er stadig typisk betragtes som kendetegnende for sundhed. Centers for Disease Control (CDC) siger, at før alder tre, vægten af forældrene er en stærkere prædiktor af vægtproblemer end hvor et spædbarn lægges på vækstkurve. Andre faktorer, såsom et barns kost, fysisk aktivitet og brug af TV/computer har også en langt større indflydelse på fremtidige vægt end deres procentdel af baby fedt eller deres vægt som et spædbarn.

Rolle i voksne

Interessant, kan baby fedt faktisk spille en positiv rolle i kampen mod fedme hos voksne. En nylig undersøgelse offentliggjort i The New England Journal of Medicine fandt at brunt fedt, generelt fundet hos spædbørn og børn, var faktisk temmelig udbredt i tynd, fit voksne med sunde blodsukkerniveauet. Tungere voksne tendens til at have højere niveauer af almindelig hvid fedt. Forskere siger, at dette tyder på, at små niveauer af baby fedt hos voksne kan have en rolle i reguleringen af kropsvægt og beskytte mod fedme.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com