Hvad er det stof i vores maver, der forårsager fordøjelsesbesvær?

06/08/2012 by admin

Hvad er det stof i vores maver, der forårsager fordøjelsesbesvær?

Den brændende fornemmelse af fordøjelsesbesvær er forårsaget af syrer og enzymer produceret af maven efter vi spiser et måltid. Mavesyre er primært kemiske forbindelser saltsyre, kalium og natrium klorid og bruges af kroppen til at begynde processen med fordøjelsen.

Rollen af mavesyre

Mavesyre nedbryder partikler af mad vi sluge for at tillade dem at passere let fra mavesækken ind i tyndtarmen hvor hovedparten af næringsstof absorption sker. Den Mavesyre nedbryder fødevarer proteiner frigiver næringsstoffer, der optages som maden gør sin vej gennem tyndtarmen.

Fakta

Som navnet antyder, er mavesyre meget sur, hvilket betyder, at det har en meget lav pH. Mavesyre i vores mave er så stærk, at det kan opløse en rå steak i løbet af et par timer. Det er stærkt surt arten af vores mavesyre, der nedbryder den mad vi spiser.

Fordøjelsesbesvær

Mængden af mavesyre vores mave kræver er meget præcis. Nogle gange gøre vores organer for meget mavesyre. Fordi mavesyre er så stærk, irriterer for meget syre slimhinden i vores mave, forårsager den brændende og smerte af fordøjelsesbesvær.

Behandling

Der er måder at behandle fordøjelsesbesvær. Enten den mavesyre er blevet gjort mindre sure eller maven har til at producere mindre syre. Flydende og tyggetabletter antacida reducere styrken eller surhedsgrad mavesyren produceres af maven. I nogle tilfælde kan receptpligtig medicin tages hver dag at nedsætte mængden af mavesyre bliver produceret.

Tilbagevendende fordøjelsesbesvær

Hvis du har dårlig fordøjelse mere end et par gange hver måned, ringe til din læge for at drøfte måder at styre din mavesyre og lindre dine fordøjelsesbesvær.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com